Olivia Colman had moeite met pikante 'Empire of Light'-scènes met veel jongere acteur

Olivia Colman had moeite met pikante 'Empire of Light'-scènes met veel jongere acteur

De actrice laat zich uit over 'Empire of Light'.

Olivia Colman acteert al een behoorlijk lange tijd maar de laatste jaren is ze echt een van de bekendste en grootste gezichten geworden in Hollywood. Zo wist ze hoge ogen te gooien in diverse films en won ze zelfs een Oscar voor The Favorite. Nog niet zo heel lang geleden tekende ze voor de hoofdrol in Empire of Light maar daarvoor moest ze wel een gênante scène opnemen...

Empire of Light is de nieuwste film van regisseur Sam Mendes, o.a. bekend van 1917 en diverse James Bond-films zoals Skyfall en No Time to Die. Niet zo heel gek dus dat miljoenen filmfanaten uitkijken naar dit project. Tijdens een recent interview laat Colman zich erover uit.

Verhaal
Het verhaal speelt zich af in een Brits kuststadje in de jaren 80. De eenzame, gekwelde Hilary (Colman), die met schizofrenie kampt, leidt de bioscoop Empire. Wanneer de nieuwe werknemer Stephen (Michael Ward) in het complex aandient, ontstaat een relatie tussen hen. Dit was echter lang niet altijd even makkelijk.

Colman is namelijk 48 terwijl Ward pas 25 jaar oud is. Dit vond de actrice wel vreemd, voornamelijk omdat er toch wel wat 'pikante scènes' in de film zitten. Zo zegt ze: "Op een bepaald moment was het wel ietwat raar. Michael zei me: "Vandaag is het de verjaardag van mijn moeder". Toen ik vroeg hoe oud ze was zei hij 43. Toen zei ik meteen: "Oké zeg nu maar niks meer". Pas toen werd het me echt duidelijk hoe groot het leeftijdsverschil tussen ons is".

Trots
Toch is Olivia trots op haar werk en de film. Mendes heeft de rol dan ook speciaal voor de actrice geschreven. Zo vervolgt ze: "Sam is een fan van 'The Crown' en moest meteen aan mij denken voor de rol. Tijdens de lockdown hadden we een telefoongesprek over de film en ik zei meteen ja. Ik vind het een enorme eer dat hij de rol speciaal voor mij heeft geschreven. Het was een geweldige ervaring".

Mocht je de trailer van Empire of Light gemist hebben, bekijk deze dan alsnog hieronder.



NieuwsFilm

meest populair