Deze Disney-film stamt uit 1940 maar heeft nog steeds een 100% Rotten Tomatoes-score

Deze Disney-film stamt uit 1940 maar heeft nog steeds een 100% Rotten Tomatoes-score

'Pinocchio' blijft een absolute topper.

Dit jaar kwamen er verschillende Pinocchio-films uit. Deze zijn natuurlijk allemaal gebaseerd op de animatie klassieker uit 1940. Ondanks het feit dat deze film al meer dan 80 jaar oud is heeft hij nog steeds een 100% rating op Rotten Tomatoes.

De laatste paar jaren maakt Disney graag live-action remakes van hun oudere animatiefilms. Denk bijvoorbeeld maar aan Beauty and the Beast, The Lion King en Aladdin. Dit jaar was Pinocchio aan de beurt.

Teleurstellend
Deze werd echter alles behalve goed onthaald. Ondanks het feit dat een van de hoofdrollen is weggelegd voor niemand minder dan Tom Hanks werd de film met de grond gelijk gemaakt (en scoort op Rotten Tomatoes maar een 27%). Zie de trailer hier.



Gelukkig wist Guillermo del Toro het met zijn Pinocchio een heel stuk beter te doen (97% op Rotten Tomatoes). De nieuwe film van de Mexicaanse topregisseur scoort erg goed en is een hit op Netflix. Mocht je de trailer gemist hebben, bekijk hem dan alsnog hier.



Beide films kunnen echter niet tippen aan de animatieklassieker uit 1940. Deze heeft nog steeds en 100% Rotten Tomatoes score. Dit is echter wel het. cijfer dat de filmcritici hem geven. De 'normale bioscoopgangers' zijn ietsje minder enthousiast, maar geven de film een alsnog heel mooie 73%. Bekijk hier de trailer van het pareltje van 'het Huis van de Muis'.



NieuwsFilm

meest populair