Wat betekent in vredesnaam de term 'nepo baby'?

Op dit moment een van de populairste # op TikTok.

Door redactie 30 december 2022 13:17 in Celebrity
Er is de laatste tijd behoorlijk veel te doen over de term 'nepo baby'. Deze term gaat nu viraal op sociale media, maar wat betekent het precies?

New York Magazine schreef recentelijk dat 2023 het jaar van de nepo baby's gaat worden, dus het is misschien tijd om deze term eens goed onder de loep te nemen, al helemaal aangezien deze op dit moment razend populair is op o.a. TikTok.

Wat is een nepo baby?
De term duikt in een keer overal op. Mocht je niet weten wat een nepo baby is, het is het kind van een beroemd persoon, dat zijn of haar ouders volgt in de creatieve industrie. In de ogen van velen kennen deze nepo baby's vaak een groot succes enkel en alleen dankzij de sterrenstatus van hun ouders.

Nepo is de afkorting van nepotism, dat in het Nederlands weer betekent 'vriendjespolitiek'. Zo wordt o.a. Lily Collins, de dochter van de wereldberoemde muzikant Phil Collins, een nepo baby baby genoemd. Ook Hailey Bieber (de dochter van Stephen Baldwin) en Zoë Kravitz (de dochter van muzikant Lenny Kravitz en actrice Lisa Bonnet) krijgen hier vaker mee te maken.Debat
Sindsdien is er een groot debat gaande. Verdienen deze nepo baby's al het geld en roem waarmee zij in contact komen of hebben ze dit enkel en alleen te danken aan hun achternaam?

Sommige mensen, zoals O'Shea Jackson Jr., de zoon van de iconische rapper Ice Cube, vindt het heel normaal dat kinderen hun ouders volgen, terwijl de halfzus van topmodel Kate Moss, Lottie Moss, het eerder oneerlijk vindt. Haar berichten heeft ze inmiddels verwijderd na de nodige kritiek, maar op Instagram laat ze zich er, min of meer, opnieuw over uit. Bekijk hieronder de reacties van de twee.Zie hier het bericht van Lottie Moss.

NieuwsFilm

meest populair