Netflix gaat meer topfilms maken en weet al met wie!

Netflix gaat meer topfilms maken en weet al met wie!

Netflix blijft zijn overheersing op de filmindustrie vergroten.

Netflix domineert het medialandschap al jaren op zowel film- als tv-gebied. Elke maand voegt de streamingdienst weer tientallen films toe. Netflix maakt er al jaren een doel van om samen te werken met de grootste regisseurs in Hollywood en daarbuiten. Op dit moment zijn er gesprekken gaande om drie zeer bekende regisseurs te strikken om nieuwe films te maken.

Het gaat om Guillermo Del Toro (Pan's Labyrinth), Greta Gerwig (Lady Bird) en David Fincher (Fight Club). Alle drie werkten ze eerder samen met Netflix. En de streamer wil ze nu overtuigen om meer films te maken.

Del Toro bracht onlangs nog zijn versie van Pinocchio naar de streamingdienst. Gerwig speelt de hoofdrol in White Noise en Fincher maakte, de met veel Oscar-nominaties bekroonde film, Mank.

Netflix heeft grote film-talenten nodig
Het hoofd van Netflix film, Scott Stuber, sprak met Bloomberg over de film-strategie van Netflix: "Mensen vergeten dat de filmgroep van Netflix pas 4 jaar oud is. We hebben ons team helemaal uit niks opgebouwd. We hadden grote film-talenten zoals Martin Scorcese (The Irishman) en Alfonso Cuaron (Roma) nodig om een infrastructuur te bouwen waarmee we grote en goede films konden maken".

White Noise
Vandaag verschijnt er weer een nieuwe film op Netflix van een bekende regisseur: White Noise geregisseerd door Noah Baumbach met hoofdrollen voor Adam Driver en Greta Gerwig. Bekijk hieronder alvast de trailer.



NieuwsFilm

meest populair