Behoorlijk teleurstellende ontvangst voor nieuwe Netflix-film 'White Noise'

Behoorlijk teleurstellende ontvangst voor nieuwe Netflix-film 'White Noise'

De nieuwe van Noah Baumbach leidt tot verdeelde reacties.

Sinds vrijdag staat White Noise, de nieuwe film van Marriage Story-regisseur Noah Baumbach, op Netflix. De ontvangst is - in tegenstelling tot het eerdere werk van Baumbach - vrij gemengd.

Op Rotten Tomatoes, een site waarop recensies worden verzameld, scoort de absurde komediefilm 63 procent met een gemiddelde beoordeling van een 6.5. White Noise is een vrij chaotische film en daar blijkt niet iedere recensent fan van.


Bekijk de afbeeldingMEER FILM-INFO
Nieuw op Netflix: De absurde komediefilm 'White Noise'


Geen filmmateriaal
Mike LaSalle van de San Francisco Chronicle geeft White Noise slechts één ster. Volgens hem werkt het verhaal - afkomstig uit het gelijknamige boek van Don DeLillo uit 1985 - gewoon niet in filmvorm.

"Baumbach had de taak om de dreiging achter DeLillo's absurditeit te vangen. Misschien heeft hij dat geprobeerd, maar is het een onmogelijke taak gebleken", schrijft hij. "Deze film herinnert ons aan het verschil tussen boeken en films".

Speciale film
Een positiever geluid horen we bij Linda Marric van The Jewish Chronicle. Zij vindt juist dat Baumbach een knap staaltje werk heeft afgeleverd.

"Baumbach stapt uit zijn comfortzone van neurotische, maar herkenbare personages en heeft het voor elkaar gekregen om alsnog een zeer speciale film af te leveren", aldus de recensent.

Chaos
Het verhaal van White Noise schiet alle kanten op, merken veel recensenten op. Volgens Dmitry Samarov van de Chicago Reader probeert de film te veel te zijn en doen.

"De structurele problemen zijn duidelijk: deze film is campuskomedie, rampenfilm en misdaad in één, maar zonder goede samenhang", schrijft hij. "Ik vond de invulling van de personages in de film dan wel weer leuker dan in het boek".




Bekijk de afbeeldingLEES OOK
5 topfilms die in januari op Netflix verschijnen


NieuwsFilm

meest populair