Actrice uit 'Matilda' deed het in haar broek voor enge Emma Thompson

Actrice uit 'Matilda' deed het in haar broek voor enge Emma Thompson

Daar is in de film niet heel veel van te merken.

Roald Dahl's Matilda the Musical lijkt een grote hit op Netflix te gaan worden. Dat heeft voor een groot deel te maken met het acteerwerk van Alisha Weir en Emma Thompson. Toch moest de jonge Weir aan het begin even wennen van Thopsons personage.

Dit personage is immers de kwade juf Agatha Trunchbull, die met veel geschreeuw haar leerlingen onder de duim probeert te houden. Dat wist de 63-jarige actrice ook goed neer te zetten.

Angst
Hier raakte de 13-jarige Weir begrijpelijk zeer van onder de indruk. Het was even slikken toen ze Thompson voor het eerst in haar kostuum zag.

In een interview met Spark Chronicles geeft ze over de ontmoeting aan: "Eerst zag ik haar zonder make-up. Toen ik haar met make-up zag was dat even schrikken. Maar ik wist dat als ze haar armen opendeed, ik naar haar toe kon gaan en haar kon omhelzen. Ik wist dat Emma onder haar make-up verscholen zat."

Veel geduld
Voor meer dan drie uur per dag moest de Late Night-acrice in de make-up zitten om juf Agatha Trunchbull te worden. Ze had dus in ieder geval veel over voor deze rol. Daar valt met het commentaar van Weir ook niet over te twisten.



NieuwsFilm

meest populair