Nieuwe topfilm op Netflix: Oscarwinnende 'Memoirs of a Geisha' met Michelle Yeoh

Nieuwe topfilm op Netflix: Oscarwinnende 'Memoirs of a Geisha' met Michelle Yeoh

Ondanks de gemengde recensies won deze prent drie Oscars.

Netflix heeft een interessante nieuwe film toegevoegd aan zijn catalogus: Memoirs of a Geisha. In deze Oscarwinnende film uit 2005 groeit een arm meisje uit tot de beroemdste geisha van Japan.

Memoirs of a Geisha is gebaseerd op het gelijknamige boek van Arthur Golden uit 1997. Bij zijn release ontving de film gemengde reacties en was hij een bescheiden succes aan de bioscoopkassa's.

Soapachtig
Op Rotten Tomatoes, een site waarop recensies worden verzameld, heeft Memoirs of a Geisha een score van 35 procent met een gemiddelde beoordeling van een 5.4.

"De film is minder genuanceerd dan zijn bronmateriaal. Hoewel de productiewaarde sterk is, is de film al met al te simplistisch waardoor hij meer op een soapserie lijkt", luidt de consensus op die site.

Oscarwinnaar
Ondanks de mindere recensies, deed Memoirs of a Geisha het goed bij de verschillende awardshows. De film werd genomineerd voor veel prijzen, waaronder zes Oscars - waarvan de makers er drie mee naar huis mochten nemen.


Memoirs of a Geisha (2005)
Bekijk de afbeeldingRegie: Rob Marshall | Cast: Ziyi Zhang, Michelle Yeoh, Gong Li, e.a.
Japan, jaren twintig. De negenjarige Chiyo, de dochter van een arme visser, wordt door haar familie verkocht aan een geishahuis in Kyoto. Daar wordt ze het mikpunt van de grillen van de populaire geisha Hatsumomo, die jaloers is op haar schoonheid. Chiyo weet zich echter tegen haar te verzetten met behulp van de oudere concurrente Mameha. Uiteindelijk groeit Chiyo uit tot de beroemdste geisha van het land.



Interesse in deze film? Je kunt Memoirs of a Geisha eventueel hier direct bekijken.

NieuwsFilm

meest populair