Anna Kendrick gebruikte vroegere gewelddadige relatie als inspiratie voor 'Alice, Darling'

Ze kon veel van zichzelf in de rol kwijt.

Anna Kendrick, bekend van onder andere Pitch Perfect en A Simple Favor, ziet er van de buitenkant vaak uit als een vrolijk persoon zonder al te veel problemen. Schijn bedriegt, want ze heeft zeker nare dingen in haar leven meegemaakt. Een gewelddadige relatie in haar verleden leek erg op haar rol in de onlangs uitgebrachte Alice, Darling

Deze film vertelt het verhaal van een vrouw die het niet lukt om uit een gewelddadige relatie te stappen. Hier kon de Amerikaanse actrice zich goed in herkennen, die met een ex ook iets vergelijkbaars meemaakte.

Misbruik
In een interview met the Los Angeles Times praat ze over haar mentale struggles van destijds: "Hoe onderscheid ik normale conflicten van misbruik? Waarom is mijn lichaam de hele tijd zo bang? Waarom word ik wakker met het gevoel dat hij naast me in bed ligt en ik mij afvraag: 'Oke, heb ik 30 seconden voordat ik moet optreden of...?'"

Haar misbruiker deed haar zo slecht over zichzelf voelen dat haar zelfbeeld negatiever werd. Ze kreeg altijd de schuld van alles, ook wanneer dit niet het geval was.

Weggaan
Tot fysiek misbruik is het bij de Pitch Perfect-actrice gelukkig niet gekomen, maar daar heeft zij wel nog wat op te zeggen: "Je hoeft niet te geloven dat het fysiek moet worden voordat je het gevoel mag hebben dat je mag vertrekken. Je verdient het om beter behandeld te worden en je verdient het om je veilig te voelen."



NieuwsFilm

meest populair