A Simple Favor

A Simple Favor (2018)

What Happened to Emily?

Een chaotische en vermoeiende thriller. De komische noten zijn nog slechter uitgewerkt dan de vele ongeloofwaardige plottwists.
play

6,6 details

  • 117 Min
  • Misdaad
  • Mystery
  • Thriller
  • Komedie
  • Drama
  • Verenigde Staten
  • Canada
117 Min Verenigde Staten

In A Simple Favor speelt Anna Kendrick Stephanie, een moeder die vlogt over het moederschap, die beste vrienden is met Emily (Blake Lively.). Als haar beste vriendin plotseling verdwijnt uit het kleine stadje waar zij wonen, gaat Stephanie op onderzoek uit om erachter te komen wat de waarheid is achter het verdwijnen van Emily. Stephanie wordt daarin bijgestaan door Emily's man Sean, in een thriller vol verrassing en verraad, geheimen en onthullingen, liefde en trouw, en moord en wraak.

Regie
Paul Feig
Cast
Eric Johnson, Jean Smart, Linda Cardellini, Melody Johnson, Anna Kendrick, Blake Lively, Rupert Friend, Glenda Braganza, Gia Sandhu, Sarah Baker, Andrew Rannells, Kelly McCormack, Henry Golding, Cyndy Day, Nicole Peters, Lila Yee, Dustin Milligan, Danielle Bourgon, Ian Ho, Joshua Satine, Aparna Nancherla, Jiah Mavji.
Release
13.09.2018
Release NL
27.09.2018
Release DVD
30.01.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Paul Feig | Cast: Anna Kendrick (Stephanie Smothers), Blake Lively (Emily Nelson), Henry Golding (Sean Townsend), Rupert Friend (Dennis Nylon), Andrew Rannells (Darren), Linda Cardellini (Diana Hyland), e.a. | Speelduur: 117 minuten | Jaar: 2018

Regisseur Paul Feig had het zwaar te verduren met de bakken kritiek die hij voor zijn reboot van Ghostbusters over zich uitgestort kreeg. Een groot deel was ongefundeerd en ging vooral over het feit dat het een Ghostbusters met een vrouwelijke cast was. Met A Simple Favor probeert Feig een nieuwe weg in te slaan door zijn vertrouwde genre van de komedie (Bridesmaids, The Heat en Spy) in te ruilen voor een thriller. Feig slaagt er echter niet in om zijn komische stijl van filmen volledig achter zich te laten. Hierdoor ontstaat een vreemde hybride, waarin de toon van de film nooit lijkt te kloppen.

Hoofdpersonage Stephanie is een weduwe die in haar eentje voor haar zoontje Miles zorgt. Om aan geld te komen maakt Stephanie 'mommy vlogs', waarin zij bijvoorbeeld taarten bakt. Wanneer Miles bij een vriendje wil gaan spelen ontmoet Stephanie Emily. Emily is een grofgebekte moeder met een mysterieus randje. De ietwat brave Stephanie raakt geïntrigeerd door het leven van Emily en de twee raken bevriend. Wanneer Emily op een dag vraagt of Stephanie op haar zoontje wil passen, lijkt Emily van de aardbodem verdwenen. Stephanie zet alles op alles om haar weer te vinden en zet daarbij ook haar vlog in. In deze zoektocht lijkt Stephanie echter ook steeds meer het leven van Emily te willen innemen.

videotrailers & clips

alle artikelen (3)

A Simple Favor Nieuwsberichten