Visueel prachtige film op Netflix maakt indruk op kijkers

Visueel prachtige film op Netflix maakt indruk op kijkers

Veel bekijks voor Memoirs of a Geisha.

De film Memoirs of a Geisha werd in 2005 gekraakt door de meeste critici, maar won ook drie Oscars voor art direction, cinematografie en kostuums. Een prachtige film dus en nu maakt het drama van Rob Marshall (The Little Mermaid, Chicago) indruk op Netflix.

De film wordt door Netflix omschreven als "ontroerend" en "romantisch" en je ziet rollen van onder meer Ziyi Zhang, Ken Watanabe en Michelle Yeoh.

Wisselende ontvangst
Opvallend is dat de film niet verder komt dan 35 procent op Rotten Tomatoes. Het publiek is een stuk meer onder de indruk, getuige de 83 procent als publieksscore. De IMDb noteert een prima 73 na ruim 150 duizend stemmen.

"Een escapistisch universum van theeceremonies, de een na de andere adembenemend prachtig geborduurde kimono en natuurlijk de eeuwig vallende kersenbloesem," zijn woorden van FilmTotaal-recensent Kenji Stamet die 2,5 ster gaf.

Nu op #5 in de Netflix Top 10
In Memoirs of a Geisha zie je een verhaal van liefde en verraad tegen de achtergrond van de snel veranderende Japanse maatschappij in de 20ste eeuw. De 9-jaar oude Chiyo is de dochter van een arme visser en wordt van haar familie gescheiden en verkocht aan een geisha-huis in het Gion-district van Kyoto.

Hier is ze het mikpunt van de grillen van hoofd-geisha Hatsumomo, maar zij weet zich te verzetten en groeit met hulp van Hatsumomo's concurrente Mameha uit tot de beroemdste geisha van Japan.

Nu Memoirs of a Geisha kijken? Bekijk deze dan nu hier op Netflix.



NieuwsFilm

meest populair