Nog eens 5 topacteurs die opeens van het toneel verdwenen

Nog eens 5 topacteurs die opeens van het toneel verdwenen

Van 'hot' naar 'not (so much)'

Gisteren kwam er nog een artikel langs op FilmTotaal over vijf acteurs die eigenlijk zo goed als niet meer in Hollywood te zien zijn, ondanks het feit dat ze grote sterren waren begin 2000. Mocht je deze lijst gemist hebben, deze kan je alsnog hier bekijken. Hieronder is de tweede helft.

Maria Bello
Bello kende haar grote doorbraak met de musical Coyote Ugly. Vanaf toen had ze de rollen voor het oprapen en wist ze hoge ogen te gooien met The Cooler, A History of Violence en probeerde zelfs eens het blockbuster-genre uit met The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor.

Vanaf 2010 werd het echter minder... Bello kreeg nog maar weinig rollen aangeboden en ging voor kleinere rollen in vergeetbare televisie series. Gelukkig zaten er ook nog enkele pareltjes tussen zoals Prisoners. Ook werkte Bello mee aan het script van de sterk onthaalde The Woman King. We zien haar dus misschien wel minder, stil zitten doet ze echter niet.

Renee Zellweger
Zellweger brak eind jaren negentig door met Jerry Maguire. Vanaf dat moment wilde zowat iedereen met haar samenwerken. Ze bleef in de spotlights staan dankzij de Bridget Jones-films maar ook Chicago en Cold Mountain. Voor laatstgenoemde won ze zelfs een Oscar.

Rond 2010 werd het echter akelig stil. Zes jaar was Zellweger zelfs helemaal niet te zien. Ze maakte echter een grote comeback. Zo keerde ze terug als Bridget Jones en won ze zelfs haar tweede Oscar in 2019 dankzij haar glansrol in Judy. Nu lijkt ze echter weer 'verdwenen'.

Catherina Zeta-Jones
Niet alleen een van de beste actrices in de jaren 2000, ook een van de knapste vrouwen op aarde van dat moment. Jones brak door in The Mask of Zorro en werd door zowat elke grote regisseur gevraagd; Steven Soderberg, Steven Spielberg en de Coen broertjes, om er maar een paar op te noemen. Eind jaren 2000 won ze zelfs een Tony voor haar rol in A Little Night Music.

Net zoals haar Chicago-collega Zellweger kreeg Zeta-Jones in een keer minder te doen en was zij ook een hele lange tijd niet meer te zien. Toch wist ze recentelijk weer eens een grote rol te bemachtigen, namelijk in de serie Wednesday op Netflix.

Aaron Eckhart
Eckhart werd wereldberoemd toen hij tegenover Julia Roberts stond in Erin Brockovich. Hierna maakte hij wederom indruk in Thank You For Smoking en speelde hij Harvey Dent/Two-Face in de iconische film The Dark Knight. Daarna speelde hij weer in Rabbit Hole met weer een andere beroemde actrice, namelijk Nicole Kidman.

Helaas werd Eckhart echter nooit echt een 'leading actor' en moest hij voornamelijk genoegen nemen met bijrollen. Toch probeerde hij het eens met I, Frankenstein, maar dit bleek een grote flop. Sindsdien ging zijn carrière bergafwaarts. De acteur verschijnt meer en meer in B-films, zoals de Has Fallen-franchise.

Hilary Swank
Swank begon geweldig in de jaren 2000, toen ze een Oscar won voor Boys Don't Cry. Ze zette deze reeks voor met Million Dollar Baby, want ze mocht weer een van de felbegeerde gouden beeldjes naar huis meenemen. Swank was niet meer weg te denken uit Hollywood.

Toch gebeurde dit. Hoewel ze af en toe nog wel eens in films opdook, was geen enkele een echt groot succes te noemen. Ook was haar vader jarenlang behoorlijk ziek en besloot zij haar carrière op een laag pitje te zetten om hem te kunnen helpen. In 2022 wist ze wel weer de hoofdrol te bemachtigen in Alaska Daily, waarvoor ze zelfs voor een Golden Globe werd genomineerd.

NieuwsFilm

meest populair