Deze Sony-blockbusters komen in 2023 naar Netflix (januari t/m maart)

Deze Sony-blockbusters komen in 2023 naar Netflix (januari t/m maart)

Drie grote films voor de streamingdienst.

Als je een beetje het filmnieuws in de gaten houdt dan weet je misschien wel dat Sony een lucratieve deal heeft getekend met Netflix. Dit betekent dat films van de studio op de streaminggigant getoond mogen worden. In 2023 zullen weer getrakteerd worden op heel wat films van Sony, zoals dat hieronder te zien is.

De deal die de twee gemaakt hebben is als volgt: Sony heeft een eigen filmhuis (genaamd Sony pictures Entertainment). Netflix mag als eerste streamingdienst besluiten of zij films aankopen om deze vervolgens te streamen. Deze deal loopt al vanaf 2022 en is de reden waarom we o.a. al de Spider-Man films op Netflix mochten bewonderen. Dit jaar komen er nog veel andere kaskrakers op de streamingdienst te staan.

The Invitation (tussen januari en maart)
Na de dood van haar moeder en zonder andere bekende familieleden, doet Evie (Nathalie Emmanuel) een DNA-test. Ze ontdekt dat ze een neef heeft waarvan ze nog nooit had gehoord.

Ze wordt uitgenodigd door haar nieuwe familie voor een weelderige bruiloft op het Engelse platteland, waar ze wordt verleid door de elegante en aristocratische gastheer. Langzaam maar zeker komt ze erachter dat er verontrustende bedoelingen schuilen achter de vrijgevigheid en begint ze de duistere geschiedenis van haar familie te ontrafelen. Ze belandt in een nachtmerrie, maar weet ze deze ook te overleven?



The Woman King (februari)
The Woman King vertelt het bijzondere verhaal van de Agojie, een volledig vrouwelijke krijgerseenheid die het Afrikaanse koninkrijk Dahomey beschermden in de 19de eeuw en die bekend stonden om hun vechtkunst en heldhaftigheid.

In The Woman King, gebaseerd op ware gebeurtenissen, volgen we de emotionele reis van generaal Nanisca (Viola Davis). Zij stoomt een volgende generatie krijgsters klaar voor de strijd tegen een vijand die hun levens dreigt te verwoesten. Sommige dingen zijn het waard om voor te vechten.



Lyle, Lyle, Crocodile (tussen februari en maart)
Nadat het gezin Primm naar New York verhuist, heeft hun jongste zoon Josh moeite om te wennen aan zijn nieuwe school en om vrienden te maken. Dat verandert allemaal als hij op de zolder van het huis waar ze nu wonen Wil ontdekt.

Wil is een zingende krokodil die dol is op badderen, kaviaar en goede muziek. Al snel worden ze vrienden. Als Wil bedreigd wordt door boze buurman moet het gezin samenwerken met Wils charismatische eigenaar. Samen laten ze iedereen zien dat je er soms onverwachts familie bij kunt krijgen en dat er niks mis is met een grote zingende krokodil.



NieuwsFilm

meest populair