Deze acteur is blij om het MCU te verlaten na 'Guardians of the Galaxy Vol. 3'

Deze acteur is blij om het MCU te verlaten na 'Guardians of the Galaxy Vol. 3'

De acteur wil zich op meer serieuze rollen gaan richten.

Dave Bautista's Drax the Destroyer is voor feel Marvel-fans één van de grappigste personages in het MCU. Nu laat Bautista weten dat Guardians of the Galaxy Vol. 3 zijn laatste optreden als Drax zal zijn en daar is hij zelf heel erg blij mee.

Bautista speelde Drax voor het eerst in Guardians of the Galaxy in 2014. Sindsdien is het personage een favoriet bij de fans geworden. Bautista speelde Drax nog in 4 andere films en een kerstspecial op Disney+.

Bautista wil meer serieuze rollen
In een interview met GQ laat Bautista weten dat Guardians of the Galaxy Vol. 3 de laatste keer zal zijn dat hij Drax speelt. Hij heeft veel plezier gehad in de rol maar hij is ook blij dat hij er nu klaar mee is. Hij wil niet de rest van zijn carrière aan één personage gekoppeld blijven en zich meer focussen op serieuze rollen.



Bautista: "Ik ben zo dankbaar voor Drax, ik hou van hem. Maar ik ben opgelucht dat ik hem niet meer hoef te spelen. Het was moeilijk om de rol te spelen, elke dag uren in de make-up zitten was zeer zwaar. Ik wil niet dat Drax mijn nalatenschap is, Drax is een onnozel personage en ik wil meer dramatische rollen spelen".

5 uur in de make-ip
Bautista heeft al meerdere malen benoemd hoe zwaar het make-up-proces is. Het duurde maar liefst 5 uur om Bautista in Drax te veranderen.

Bautista is goed op weg om een serieuze acteur te worden met rollen in o.a. Spectre, Dune en Blade Runner 2049. Glass Onion-Regisseur Rian Johnson noemde hem onlangs de beste acteur die uit de worstel-wereld komt.

In februari kunnen we Bautista's acteerprestaties bewonderen in de nieuwe thriller van M. Night Shyamalan, Knock at the Cabin. En op 3 mei kunnen we voor het laatst genieten van Drax in Guardians of the Galaxy Vol. 3.



NieuwsFilm

meest populair