Amerikaanse critici kiezen voor Cate Blanchett en Colin Farrell

Amerikaanse critici kiezen voor Cate Blanchett en Colin Farrell

Deze prijzen zouden wel eens een invloed kunnen hebben op de Oscars

De National Society of Film Critics kwam deze zaterdag in New York en Los Angeles bijeen om te stemmen over hun jaarlijkse filmprijzen.

De critici mochten drie films voor verschillende categorieën aanduiden. Hun eerste keuze krijgt drie punten, hun tweede twee en hun derde keuze één punt. De film die in elke categorie de meeste punten verzamelt, wordt uitgeroepen tot winnaar.

Vorig jaar werden de prijzen gedomineerd door Drive My Car die de prijzen won voor Beste Film, Beste Regisseur, Beste Scenario en Beste Acteur. Penélope Cruz werd uitgeroepen tot Beste Actrice voor haar rol in Pedro Almodovar's Parallel Mothers.

Cate en Colin
De belangrijkste prijzen van dit jaar gingen naar TÁR en The Banshees of Inisherin. De prijs voor Beste Actrice kwam in de handen van Cate Blanchett terecht terwijl de klassieke muzieksaga van Todd Field ook de prijs voor Beste Film won. Colin Farrell kreeg de rol voor Beste Acteur voor The Banshees of Inisherin.


Oscars
Charlotte Wells won de prijs voor Beste Regisseur voor Aftersun. Insiders verwachten dat deze stemming wel een invloed zou kunnen hebben op het verloop van de Oscars. The Banshees of Inisherin komt op 26 januari in de Nederlandse bioscopen, en voor TÁR wordt dat 2 maart.



NieuwsFilm

meest populair