Meer duidelijk over de eerste spin-off van 'The Batman'

Meer duidelijk over de eerste spin-off van 'The Batman'

Acteur Colin Farrell van 'The Batman' vertelt over de aankomende spin-off 'The Penguin'

Komende maand moet de aankomende HBO-serie The Penguin gaan beginnen met de eerste opnames. Het gaat om een spin-off van de The Batman uit 2022. Acteur Colin Farrell duikt opnieuw in zijn rol van superschurk The Penguin en vertelt wat we kunnen verwachten.

Hij was bijna onherkenbaar als Oswald Cobblepot, alias The Penguin, door de hevig laag make-up die Colin Farrell in The Batman moest dragen. Nu gaat hij de rol van de schurk opnieuw op zich nemen in de aankomende HBO-serie The Penguin, waarin zijn personage zoals de titel doet vermoeden centraal zal komen te staan.

Enkele dagen na The Batman
Verder is nog weinig bekend over waar de serie over zal gaan, behalve dat het verhaal enkele dagen na het einde van de eerste film begint in een nog altijd deels overstroomd Gotham. Ook is duidelijk dat Cristin Milioti een rol heeft als Sofia Falcone, de dochter van boef Carmine Falcone (John Turturro) uit The Batman.

Toen hij aanwezig was bij het Palm Springs International Film Festival vertelde Farrell aan Variety iets over de ontstaansgeschiedenis The Penguin. Toen hij het personage in de film mocht gaan spelen, was nog niet duidelijk dat er een spin-off over zijn schurk zou komen. De serie biedt Farrell echter de gelegenheid om zijn personage verder uit te diepen.



Topje van de ijsberg
"Ik kon mijn personage nog niet zozeer verkennen als ik wel zou willen. Vanwege al het opmaakwerk dacht ik dat het nog slechts het topje van de ijsberg - vergeef me de woordgrap - was dat ik in zes of zeven scènes mocht opdragen", zegt Farrell. "Ik was dankbaar voor de kans, maar wilde meer."

Hij sprak met producent Dylan Clark over de mogelijkheden om zijn personage verder te verkennen. Daarvoor wilde hij sowieso opnieuw samenwerken met visagist Mike Marino. "Hij is zo'n genie, het was echt zijn werk dat als inspiratiebron diende voor de serie."

De serie is geschreven door showrunner Lauren LeFranc. Matt Reeves, de regisseur van The Batman, is als uitvoerend producent bij het project betrokken.

Bekijk hier nog eens de trailer van The Batman, die vorig jaar in de bioscoop verscheen.



NieuwsFilm

meest populair