Drie topacteurs met een compleet onherkenbare rol

Drie topacteurs met een compleet onherkenbare rol

Oscars voor Theron en Oldman en danspasjes van Cruise.

Recentelijk kwam er nog een artikel langs op FilmTotaal over acteur Harry Melling, die bijna niet te herkennen is in de Netflix-film The Pale Blue Eye. Sommige acteurs en actrices gingen echter nog veel verder voor bepaalde rollen.

De nodige filmtalenten worden voor bepaalde rollen enorm gespierd, vallen gigantisch af of worden juist erg dik. De Academy is hier sowieso altijd al een fan van geweest, waardoor deze acteurs meer kans maken op een Oscar. Zie hieronder 3 bekendheden die behoorlijk ver gingen en niet meer te herkennen waren.

Charlize Theron
Theron wordt vaak gezien als een van de knapste actrices in Hollywood. Zo speelt ze wel vaker de diva. Niet voor niets is zij al al jarenlang het grote gezicht van Diors parfum J'adore. In Monster gaat ze echter voor iets heel anders.

Hierin kruipt ze in de huid van de seriemoordenares Aileen Wuornos, een ex-prostituee die de doodstraf kreeg voor de moord op zeven mannen eind jaren tachtig. Voor de rol kwam Theron maar liefst ongeveer 15 kilo aan. Ook is de bloedmooie actrice niet meer te herkennen als de bijzonder akelige Wuornos.



Gary Oldman
Oldman werd altijd genoemd als een van de acteurs die het meeste een Oscar verdiende maar nooit zou winnen. Hier kwam echter verandering in met The Darkest Hour. De acteur vertolkt Winston Churchill, die Engeland door de Tweede Wereldoorlog moest helpen. De legendarische make-up artiest Kazuhiro Tsuji kwam zelfs terug van zijn pensioen om mee te werken aan dit project. Het resultaat mag er zeker zijn.

Ondanks het feit dat de acteur al in talloze sterke film heeft gespeeld, is The Darkest Hour misschien wel zijn beste werk. Niet zo heel gek dus, dat hij eindelijk een van de felbegeerde gouden beeldjes mee naar huis mocht nemen.



Tom Cruise
Elke filmfanaat kent Cruise. De acteur speelt bijna elke keer weer een waaghals of een andere stoere gozer. Denk bijvoorbeeld maar aan de Mission Impossible-franchise, waarvoor hij al stunts zelf doet. Hetzelfde geldt voor Top Gun: Maverick, waarvoor hij zelf leerde een straaljager te vliegen. In Tropic Thunder gooit hij het echter over een hele andere boeg.

Hierin speelt hij de dikke kale Les Grossman. Hoewel hij niet zo heel veel in de film te zien is, werd zijn rol wel extreem goed onthaald. Hij mag dan wel niet zoals zijn bovenburen hier in dit artikel een Oscar gewonnen hebben, de nodige fans hopen nog steeds dat het komt van een spin-off van dit geliefde personage.



NieuwsFilm

meest populair