Keert 'Cloverfield'-regisseur Matt Reeves terug om een vervolg te maken?

Keert 'Cloverfield'-regisseur Matt Reeves terug om een vervolg te maken?

Matt Reeves kende veel succes met zijn 'Planet of the Apes' en 'Batman'-films. Maar wil hij nog terugkeren naar de franchise waar zijn carrière mee begon?

In 2008 regisseerde Matt Reeves de monster-film Cloverfield. In een interview vertelt de regisseur of hij plannen heeft om na 15 jaar een vervolg te maken op de monster-hit.

Cloverfield vertelde het verhaal over een groepje vrienden die proberen een aanval van een gigantisch alien monster in New York te overleven. De film was een grote hit maar een direct vervolg is nooit gemaakt. Wel zijn er 2 spin-offs gemaakt de afgelopen jaren: 10 Cloverfield Lane in 2016 en The Cloverfield Paradox in 2018.

Keert Reeves terug?
Reeves diende als uitvoerend producent voor de spin-offs samen met J.J. Abrams. Comicbook.com stelde hem de vraag of hij plannen heeft om terug te keren naar de franchise als regisseur.

Reeves: "Ik weet het niet, ik zou heel graag meer Cloverfield-films maken. Ik kan je er niet meer informatie over geven want Cloverfield is altijd een geheim. De films die ik maak zijn altijd genre-films, maar ik moet er wel een persoonlijke connectie mee hebben. Cloverfield ging voornamelijk over mijn angsten."

Zeg nooit nooit
"Als er een verhaal voorbij komt waarvan ik denk, 'goh, dat is een verhaal dat ik moet vertellen', wat iets voor mij persoonlijk betekent, dan is er een kans dat ik die film wil maken. Zeg nooit nooit."

The Batman
Reeves wil misschien wel een nieuwe Cloverfield maken als er een goed verhaal te vertellen valt, maar de kans is klein dat dit snel gaat gebeuren. De regisseur maakte vorig jaar The Batman en is inmiddels druk bezig met een vervolg op die hit-film, en meerdere spin-offs en tv-series.

Er is momenteel wel een nieuwe Cloverfield-film in ontwikkeling van regisseur Babak Anvari. Maar het is niet bekend of dit een vervolg wordt op het origineel of weer een spin-off.



NieuwsFilm

meest populair