Cloverfield (2008)

Some Thing Has Found Us

Het kan dus toch nog, een originele rampenfilm.
play

6,9 details

  • 85 Min
  • Actie
  • Mystery
  • Sci-Fi
  • Thriller
  • Horror
  • Verenigde Staten
85 Min Verenigde Staten

Vijf jonge New Yorkers geven een afscheidsfeestje voor hun vriend op de avond dat een gigantisch monster de stad aanvalt. De film is een verslag van hun pogingen om deze onwerkelijke en gruwelijke gebeurtenis te overleven, verteld vanuit het perspectief van hun video-camera.

Regie
Matt Reeves
Cast
T.J. Miller, Lizzy Caplan, Mike Vogel, Jessica Lucas, Odette Yustman, Ben Feldman, Theo Rossi, Liza Lapira, Lili Mirojnick, Michael Stahl-David, Brian Klugman, Kelvin Yu, Anjul Nigam, Elena Caruso, Margot Farley.
Budget
$ 25.000.000
Opbrengst
$ 170.764.026
Release
16.01.2008
Release NL
24.01.2008

Filmtotaal Recensie

Regie: Matt Reeves | Cast: Lizzy Caplan (Marlena Diamond), Jessica Lucas (Lily Ford), TJ Miller (Hud Platt), Michael Stahl-David (Rob Hawkins) | Speelduur: 85 minuten | Jaar: 2008

De teaser, die voor de allereerste keer werd vertoond voorafgaande aan Transformers, liet het bioscooppubliek én de critici al vol verwachting en onder de indruk achter. Een ogenschijnlijk gezellig feestje, een plotselinge aardschok, ontploffingen en het hoofd van het vrijheidsbeeld dat door de straat rolt. Beeld op zwart. De allereerste film sinds 11 september die het aandurft om metropool New York slachtoffer te maken van een aanval is volledig op video gedraaid en zuigt de kijker, nog meer dan de teaser, als een razende een bizarre wereld in.

Rob gaat voor een jaartje of wat naar Japan en zijn vrienden hebben een afscheidsfeestje voor hem georganiseerd. Broer Jason, schoonzus Lily en geheime liefde Beth spreken stuk voor stuk een afscheidsgroet voor hem in op video. Als Rob tijdens het feestje door zijn beste vriend Hud wordt gefilmd is er opeens een aardbeving, het licht gaat uit. De vrienden gaan het dakterras op. Nog een schok, ontploffingen, explosies. Niemand weet wat er aan de hand is, maar dat het ernstig is, dat staat vast. Een terroristische aanval? Godzilla? Een vreemde aardbeving? Wij, als toeschouwers, weten net zo veel als de verwarde en vluchtende jongeren. De beelden die we op het witte doek zien zijn namelijk dezelfde beelden als die uit Huds videocamera komen.

videotrailers & clips

alle artikelen (6)

Cloverfield Nieuwsberichten

Laatste reacties

Nikita

"...Wat een negatieve reacties. Ik vond de film juist heel erg spannend en door t camerawerk kreeg ik ju......"

meneeraart

"...Gaat film hap slik film vind ik dit.. Had er veel van verwacht :) Een ding stoort me mateloos de c......"

SeanDeNiro

"...Helemaal mee eens. Wel een goede film om bij in slaap te vallen. In 1 woord te omschrijven: watskebe......"

Cloverfield

acties