Regisseur Matt Reeves onthult een "groot geheim" over het monster in 'Cloverfield'

Regisseur Matt Reeves onthult een "groot geheim" over het monster in 'Cloverfield'

Een reusachtig en angstaanjagend monster, maar dan wel met een piepklein en onschuldig hartje.

Na 16 jaar zijn we nog steeds gefascineerd door het reusachtige monster dat alles in zijn pad verwoestte in scifi-thriller Cloverfield. Regisseur Matt Reeves vertelt ons meer over het monster.

De film volgt zes inwoners van New York die op de vlucht zijn voor een enorm monster en andere angstaanjagende parasieten, waaronder een zwerm spinachtige parasieten ter grootte van een hond, waarvan het speeksel je laat ontploffen als dit in je bloedbaan terecht komt.

De geboorte van krankzinnige en intense 'Clover'
De ontwikkeling van het grote monster, genaamd 'Clover' begon toen J.J. Abrams een nieuw monster begon te conceptualiseren en Neville Page inschakelde om het wezen te ontwerpen.

J.J. Abrams bedacht het nieuwe monster nadat hij en zijn zoon een speelgoedwinkel in Japan hadden bezocht. Hij legde uit: "We zagen al dit Godzilla- speelgoed en ik dacht: we hebben ons eigen Amerikaanse monster nodig, en niet zoals King Kong. Ik hou van King Kong. King Kong is schattig. En Godzilla is een charmant monster. We houden van Godzilla, maar Ik wilde iets dat gewoon krankzinnig en intens was."

Een baby met verlatingsangst
Matt Reeves, regisseur van de found footage-film vertelt aan SYFYWire, dat zich meer schuilhoudt achter het monster dan misschien gedacht wordt: "Voor mij was het grote geheim dat het monster een baby was en verlatingsangst ervaarde. De reden dat het monster in paniek raakte, is omdat het in paniek raakte tijdens de zoektocht naar de moeder."



"Het monster was dus net zo bang als de hoofdpersonen. Eigenlijk zijn beide partijen doodsbang in de film," aldus Reeves.

Moederplaneet
Ook onthult de regisseur dat 'Clover' een alien is: "Het is buitenaards. Aan het einde van de film kun je zelfs het moment zien waarop het op aarde arriveert."



Het is één van die kleine easter egg-momenten, maar als we die beelden opnieuw bekijken waarop ze aan het einde in het reuzenrad zitten, zie je de meteoor naar beneden vliegen en de oceaan raken. Dat is eigenlijk wanneer de baby voor het eerst op aarde is."

NieuwsFilm

meest populair