Directe opvolger 'Cloverfield 2' eindelijk echt in de maak

Directe opvolger 'Cloverfield 2' eindelijk echt in de maak

Na de eerdere Cloverfield-soortgenoten komt er nu een direct vervolg.

In 2008 verscheen van Matt Reeves (The Batman) de succesvolle monsterfilm Cloverfield. In de jaren daarna verschenen het nog prima 10 Cloverfield Lane uit 2016 en het gekraakte The Cloverfield Paradox uit 2018.

Nu komt The Hollywood Reporter met het nieuws dat er direct vervolg in de maak is op de originele film, door Paramount Pictures en J.J. Abrams' Bad Robots. Het is schrijver Joe Barton die mag bepalen hoe het verhaal verdergaat, in het script dat hij zal schrijven.

Barton maakt waarschijnlijk daarvoor als showrunner de spin-off tv-serie van The Batman, die op HBO Max moet gaan verschijnen. Een regisseur lijkt nog niet gevonden.

Cloverfield uit 2008
De eerste film is om meerdere reden bekend. Zo verscheen er zes maanden voor de release een mysterieuze teaser trailer zonder de titel van de film. De film profiteerde destijds optimaal van de "viral marketing"-aanpak en zette vol in op de "found footage"-hype die er toen was.

In Cloverfield geven vijf jonge New Yorkers een afscheidsfeestje voor hun vriend op de avond dat een gigantisch monster de stad aanvalt. Je ziet een verslag van hun pogingen om deze onwerkelijke en gruwelijke gebeurtenis te overleven.



NieuwsFilm

meest populair