The Cloverfield Paradox (2018)

The future unleashed every thing.

Begrijpelijk dat Paramount de film gedumpt heeft.
play

4,7 details

  • 102 Min
  • Sci-Fi
  • Thriller
  • Horror
  • Mystery
  • Drama
  • Verenigde Staten
102 Min Verenigde Staten

In de nabije toekomst werkt een internationale groep van astronauten in een ruimtestation aan een oplossing voor een gigantische energiecrisis op Aarde. De experimentele technologie aan boord van het station heeft een onverwacht gevolg, waardoor het team geïsoleerd raakt en moet vechten om te overleven

Regie
Julius Onah
Cast
Daniel Brühl, David Oyelowo, Elizabeth Debicki, Chris O'Dowd, Ziyi Zhang, John Ortiz, Gugu Mbatha-Raw, Donal Logue, Aksel Hennie, Jordan Rivera, Roger Davies, Clover Nee, Michael Stokes III, Nathan Oliver, Celeste Clark.
Release
04.02.2018
Release NL
05.02.2018
Release DVD
13.02.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Julius Onah | Cast: Gugu Mbatha-Raw (Hamilton), David Oyelowo (Kiel), Daniel Brühl (Schmidt), John Ortiz (Monk), Chris O'Dowd (Mundy), Aksel Hennie (Volkov), Ziyi Zhang (Tam), Elizabeth Debicki (Jensen), Roger Davies (Michael), Clover Nee (Molly), e.a. | Speelduur: 102 minuten | Jaar: 2018

Gezien de groeiende concurrentie op de streamingmarkt is originele content steeds belangrijker voor aanbieders zoals Netflix. Zelfs zo belangrijk dat de streamingdienst een gewillige dumpplek is geworden voor films die aanvankelijk een bioscooprelease zouden krijgen. Zo besloot studio Paramount om producties die naar hun idee niet veel zouden opleveren te verkopen aan anderen. Zodoende betaalde Netflix naar verluidt maar liefst vijftig miljoen dollar voor de wereldwijde rechten op The Cloverfield Paradox. Zonder grote marketingcampagne vooraf, maar met een onverwachte stuntaankondiging tijdens de Amerikaanse Super Bowl trok de opvallende release veel aandacht.

The Cloverfield Paradox is het derde deel in de losse filmreeks die gemaakt wordt door J.J. Abrams' studio Bad Robot. De franchise werd in 2008 gelanceerd met een monsterfilm die draaide om een groep jongeren die in New York City moest vluchten voor een gigantisch monster. Het beloofde vervolg, 10 Cloverfield Lane, liet acht jaar op zich wachten. De connectie tussen de films bestond uit wat losse lijntjes, maar nu is er een derde film, die de voorgangers wat hechter aan elkaar verbindt.

videotrailers & clips

alle artikelen (16)

The Cloverfield Paradox Nieuwsberichten

Laatste reacties

Frietgezicht

"... Spoiler-alert The Cloverfield Paradox is geen film in het Cloverfield-universum maar een film waar......"

The Cloverfield Paradox

acties