Algemeen

Netflix betaalde meer dan $50 miljoen voor 'Cloverfield 3'

En beelden uit 'Cloverfield 4'.

door Bram de Groot om 12:59 in Algemeen
Netflix heeft diep in de buidel moeten tasten voor de uitzendrechten van de derde Cloverfield-film The Cloverfield Paradox, welke de streamingdienst een paar dagen geleden onverwacht online zette. Volgens bronnen van The Hollywood Reporter zou Netflix maar liefst meer dan $50 miljoen aan Paramount Pictures hebben overgemaakt. Het reeds geplande vierde deel behoorde niet tot de deal. Deze verschijnt gewoon in de bioscoop.

Overigens kreeg Netflix voor die $50 miljoen niet de Home Entertainment-rechten en de distributierechten in China. Hier gaat Paramount zelf mee aan de slag. The Cloverfield Paradox zou zo'n $40 miljoen hebben gekost om te maken en is ondertussen behoorlijk mager ontvangen (Rotten Tomatoes = 20%). Paramount lijkt dus nog flink wat geld over te houden aan het project, oorspronkelijk gepland voor een bioscooprelease in april. Of de aankoop voor Netflix rendabel is zal vaag blijven, aangezien hun inkomsten niet direct gekoppeld zijn aan het resultaat van losstaande producties.


Paramount sloot recent al een deal met Netflix rond de sci-fi film Annihilation. De film met Natalie Portman verschijnt binnenkort wereldwijd op Netflix. Twee weken daarvoor verschijnt de film nog wel in de States (en China) in de bioscoop.

Volgens THR komt de vierde Cloverfield-film gewoon uit in de bioscoop. Het uiteraard bovennatuurlijke Overlord (mogelijk de werktitel), welke zich afspeelt tijdens de Tweede Wereldoorlog, verschijnt naar verwachting in oktober in de bioscoop. Mocht de aankoop van The Cloverfield Paradox Netflix zijn bevallen, dan zal er mogelijk een nieuwe deal volgen. Hieronder twee foto's vanaf de set van Overlord:

10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Decepticon

Avatar

Het vierde deel verschijnt gewoon in de bios? Dat is altijd nog afwachten.

Akke Moeka Hara

Avatar

J.J. Is zelf de alternatieve versie van Spielberg, van Lost tot aan Star Wars tot aan nu met weer een totale vernietiging van iets moois.
Coverfield, mooie film, Cloverfield Lane: de indruk dat het gaat om een buitenaardse invasie wordt gewekt.
En dan dit... en dan Cloverfield 4 dat afspeelt tijdens d-day, allemaal shit dat niet eens in de buurt komt van het mooie spannende wat deel 1 en 2 ons beloofde.
#fuckit

Master Of Films

Avatar

@Decepticon. Ja idd afwachten of dat werkelijk doorgaat. Ten tenslotte zou het 3e deel in de bios, ergens in April, uitkomen.

benjamin

Avatar

Netflix als dumping ground lijkt het een beetje.

Chrischzz

Avatar

Ik heb hem gisteren gezien.. Vond het best een aardig filmpje, niet geweldig.. Dus ben blij dat het geen bios film is geworden, want dat had het denk ik wel tegengevallen.


Let op: wellicht spoiler....


Of het verhaal goed is, daar valt over twisten.. wat ik wel leuk vindt is de echte tie-ins met de orginele Cloverfield.. Het monster

xaid

Avatar

50 miljoen voorr een matig filmpje :'D

Goku32

Avatar

Ik vond deze 3de cloverfield film niet slecht of zo. Vond hem eingelijk best geinig. Snap niet wat voor figuren daarzo werken bij rotte tomaten,want die hebben er geen verstand van. Dit is geen topper of zo, maar het is zeker geen slechte film

benjamin

Avatar

Goku32 " Snap niet wat voor figuren daarzo werken bij rotte tomaten,want die hebben er geen verstand van."
Oh ironie.

Master Of Films

Avatar

Jaaa. Goed zo Goku32, vertel die gasten van rotte tomaten maar dat ze helemaal fout zijn.

Goov25

Avatar

Hahahaha jaa het ligt aan de mensen die bij RT werken Goku :D

NieuwsFilm

meest populair