Netflix betaalde meer dan $50 miljoen voor 'Cloverfield 3'

Netflix betaalde meer dan $50 miljoen voor 'Cloverfield 3'

En beelden uit 'Cloverfield 4'.

Netflix heeft diep in de buidel moeten tasten voor de uitzendrechten van de derde Cloverfield-film The Cloverfield Paradox, welke de streamingdienst een paar dagen geleden onverwacht online zette. Volgens bronnen van The Hollywood Reporter zou Netflix maar liefst meer dan $50 miljoen aan Paramount Pictures hebben overgemaakt. Het reeds geplande vierde deel behoorde niet tot de deal. Deze verschijnt gewoon in de bioscoop.

Overigens kreeg Netflix voor die $50 miljoen niet de Home Entertainment-rechten en de distributierechten in China. Hier gaat Paramount zelf mee aan de slag. The Cloverfield Paradox zou zo'n $40 miljoen hebben gekost om te maken en is ondertussen behoorlijk mager ontvangen (Rotten Tomatoes = 20%). Paramount lijkt dus nog flink wat geld over te houden aan het project, oorspronkelijk gepland voor een bioscooprelease in april. Of de aankoop voor Netflix rendabel is zal vaag blijven, aangezien hun inkomsten niet direct gekoppeld zijn aan het resultaat van losstaande producties.


Paramount sloot recent al een deal met Netflix rond de sci-fi film Annihilation. De film met Natalie Portman verschijnt binnenkort wereldwijd op Netflix. Twee weken daarvoor verschijnt de film nog wel in de States (en China) in de bioscoop.

Volgens THR komt de vierde Cloverfield-film gewoon uit in de bioscoop. Het uiteraard bovennatuurlijke Overlord (mogelijk de werktitel), welke zich afspeelt tijdens de Tweede Wereldoorlog, verschijnt naar verwachting in oktober in de bioscoop. Mocht de aankoop van The Cloverfield Paradox Netflix zijn bevallen, dan zal er mogelijk een nieuwe deal volgen. Hieronder twee foto's vanaf de set van Overlord:

Bekijk de afbeelding

Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair