Algemeen

J.J. Abrams wil 'Cloverfield'-crossovers maken

Maar ook een western in de franchise.

door Jim Pedd om 11:50 in Algemeen
Eerder deze week toonde Netflix tijdens de Super Bowl een korte teaser voor het derde deel in de Cloverfield-franchise: The Cloverfield Paradox. Daarna kwam de film al meteen online te staan. Helaas werd de film behoorlijk afgekraakt door critici (lees hier onze recensie) en daarmee kwamen er vragen over de toekomst van de franchise.

Nu stelt J.J. Abrams, die achter de schermen aan de franchise werkt, tijdens een Facebook Live Q&A dat er naar heel wat genres gekeken wordt voor de franchise. Waaronder een western, die Abrams graag gemaakt wil zien. Ook denkt hij dat een film waarin meerdere personages uit de verschillende projecten samenkomen.

"We hebben erover gesproken, zoals toen we 10 Cloverfield Lane maakten, dachten we dat Michelle - het personage van Mary Elizabeth Winstead - na een geweldig oorsprongsverhaal een fantastische heldin zou zijn om te volgen. Op een zeker moment dachten we, wat als ze nou het pad kruist met Gugu [Mbatha-Raw]s personage Ava? Je gaat in heel veel mogelijkheden denken. En ik geloof dat binnen het grotere plan dat we hebben, dat niet per se het idee is, maar het wel leuke theoretische plannen zijn."

Er wordt momenteel over een boel "verschillende zaken" gesproken. Pas als de tijd rijp is, worden er aankondigingen gedaan.

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

ferryb86

Avatar

Helemaal prima, geweldige reeks films.

Ereptile

Avatar

Ook denkt hij dat een film waarin meerdere personages uit de verschillende projecten samenkomen.


Oftewel het Cloverfield Cinematic Universe... Ik vond de eerste film toch echt het beste. De found footage film wanneer zo'n mysterieus monster de stad vernield. Die lijn had ik graag doorgetrokken willen zien.

Frietgezicht

Avatar

Ik vind het wel grappig dat er mensen zijn die praten over een mooie Cloverfield trilogie/universum. Aardig naïef.

Zowel bij 10 Cloverfield Lane als Paradox is het duidelijk dat er andere films gemaakt zijn en ze later de stempel Cloverfield eraan gegeven hebben. En dan zijn er nog best veel mensen die erin trappen.

Ik vond 10 Cloverfield Lane (deel 3 is bagger) wel een sterke film maar zie het niet eens als een Cloverfield-film. Die connecties met elkaar slaan nergens op.

Nu hebben ze een makkelijk trucje geïntroduceerd die slim lijkt met die verschillende dimensies maar het is juist om de kijker alles maar te laten pikken.
Nu kunnen ze idd een western maken met een enorm beest dat uit de grond komt of Aliens uit de ruimte,het maakt allemaal niet uit want het is dan gewoon een andere dimensie.
Net als deel 4 tijdens de 2e wereldoorlog. Ze kunnen nu alles verzinnen en erin gooien. Zal ook wel weer zo'n filmpje zijn die op de plank ligt en waarin ze wat scenes toevoegen om het met Cloverfield te verbinden.

Ed Crane

Avatar

Maar ze maken ze toch als Cloverfield-films? Ik zie het probleem niet.

Frietgezicht

Avatar

Juist niet. Ze maken ze als standalone films die niks met Cloverfield te maken hebben. Bij zowel bij deel 2 als deel 3 dachten ze achteraf dat als ze wat scenes toevoegen het in verband staat met de Cloverfield films en ze daardoor wat meer in de picture komen. En dat is gelukt.

Alsof ze nu bij die Skycraper met The Rock ofzo opeens wat scenes veranderen/opnieuw schieten waarin zijn naam voorkomt en er de spinoff van Fast & Furious van maken om al die fans te lokken.

Mav Damian

Avatar

Klopt wat Friet zegt. Het orginele script van 10 Clovervield Lane kwamen de Aliens die op het einde kwamen niet eens voor.

NieuwsFilm

meest populair