James Cameron reageert op gerucht dat O.J. Simpson eerst 'The Terminator' zou zijn

James Cameron reageert op gerucht dat O.J. Simpson eerst 'The Terminator' zou zijn

Zijn antwoord is vrij duidelijk.

Het is moeilijk om iemand anders dan Arnold Schwarzenegger in de rol van The Terminator te zien. Volgens de Oostenrijks-Amerikaanse acteur zelf was oorspronkelijk echter niet hij maar American football-speler en moordverdachte O.J. Simpson de nummer één kandidaat. De regisseur van de hitfilm, James Cameron, is verbaasd over deze uitspraak.

O.J Simpson stond in Amerika voor een lange tijd bekend als een grote sportheld. Daarnaast heeft hij ook in een aantal films geacteerd. Dit kwam in het geding toen hij verdacht werd op de moord op zijn ex-vrouw en haar vriend. Dit was bij de release van The Terminator in 1984 echter nog helemaal niet aan de orde.

Hooggeplaatst persoon
In een interview bij Who's Talking to Chris Wallace nuanceert hij de uitspraken van de Predator-acteur: "Al heel vroeg had een hooggeplaatst persoon bij een van de twee studio's die de film financierden een briljant idee, belde me op en zei: 'Zit je?' Ik zei: 'Nou, nee.' Hij zei: 'Zit je? O.J. Simpson voor The Terminator!' Ik zei: 'Ik denk eigenlijk dat dat een slecht idee is'... Het ging dus nergens heen."

Wie weet hoe het leven van de destijds nog simpele atleet en acteur er dan uit had gezien. In 1995 begon de rechtszaak over de moorden waar Simpson van verdacht werd.

Documentaires
Destijds werd hij niet daarvoor veroordeeld. In 2007 werd hij echter wel veroordeeld voor gewapende overvallen en ontvoeringen. Er zijn verschillende documentaires gemaakt over de oorspronkelijke rechtszaak. In O.J.: Made in America wordt met meer dan 70 interviews teruggeblikt op dit hele proces.



NieuwsFilm

meest populair