Deze 3 acteurs zijn steenoud, maar spelen nog altijd in films

Deze 3 acteurs zijn steenoud, maar spelen nog altijd in films

Clint Eastwood, Morgan Freeman en Anthony Hopkins zijn levende legendes.

Er lopen natuurlijk behoorlijk wat acteurs rond in Hollywood, maar de drie onderstaande namen zijn toch eigenlijk wel een categorie apart. Deze legendes gaan al een behoorlijk lange tijd mee en acteren nog steeds op een zeer hoge leeftijd. Bekijk hieronder om wie het gaat.

Clint Eastwood
We beginnen deze lijst met de levende legende Clint Eastwood. De acteur debuteerde al in 1955 in de film Francis in the Navy. Een echt groot succes werd het echter niet. Eastwood brak enkele jaren later wel door in het westen genre, waardoor hij een heus icoon werd.

Eastwood werd wereldberoemd dankzij de legendarische A Fistful of Dollars in 1964, zijn eerste samenwerking met regisseur Sergio Leone. De twee werkte opnieuw samen een jaar later aan For a Few Dollars More en weer in 1966 aan The Good, the Bad and the Ugly.



Meer
Daar blijft het echter niet bij. Eastwood wist ook hoge ogen te gooien in andere films, zoals Dirty Harry, waarvan er maar liefst 5 werden gemaakt tussen 1971 en 1988. Ook ging hij regisseren.

Hij heeft zelf meer dan vijfentwintig films gemaakt. De grootste successen zijn waarschijnlijk Unforgiven en Million Dollar Baby. Voor beide films won hij het felbegeerde gouden beeldje voor beste regisseur. In veel films die hij maakte speelde hij zelf ook de hoofdrol. Eastwood is inmiddels alweer 92 jaar oud, maar is nog steeds bezig.

Morgan Freeman
Freeman brak echter iets later door. Hij begon namelijk als danser maar besloot zich daarna toch op het acteren te storten. Dit bleek een groot succes te zijn. Voornamelijk vanaf de jaren tachtig was hij meer en meer in films te zien. Zijn echte grote doorbraak kwam in 1987 met Streetsmart. Hiervoor ontving hij zijn eerste Oscarnominatie.

Vanaf toen ging het van een leien dakje. 2 jaar later was hij alweer te zien in de Oscarwinnende film Driving Miss Daisy. In datzelfde jaar speelde hij ook in Glory en Lean On Me, 3 zeer uiteenlopende rollen, die alle 3 goede kritieken kregen.

Jaren '90
De jaren 90 kende Freeman misschien nog wel een groter succes. Zo was hij te zien in de Shawshank Redemption en Se7en, die vaak worden genoemd als twee van de beste films allertijden. Begin jaren 2000 scoorde hij weer een van de hoofdrollen in Million Dollar Baby. Dankzij zijn glansrol won hij eindelijk dan zijn eerste Oscar.



Anthony Hopkins
Sir Anthony Hopkins hoort zeker ook in dit rijtje thuis. Zijn eerste film verscheen in 1967, genaamd A Flea in Her Ear. Vanaf dat moment had de acteur de rollen voor het oprapen. De legendarische Hopkins heeft tientallen films gemaakt, maar zijn grootste successen zijn waarschijnlijk toch wel The Silence of the Lambs in 1991 en de recente The Father, die in 2020 uitkwam. Voor beide hoofdrollen won hij een Oscar.

Hopkins wordt beschouwd als een van de beste acteurs van zijn generatie. Niet zo heel gek dus, dat hij gedurende zijn acteercarrière ook in de huid kroop van veel historische figuren. Denk bijvoorbeeld maar aan Richard Nixon, Alfred Hitchcock, Freddy Heineken, de Paus Benedictus XVI en zelfs Adolf Hitler. Ook speelde hij verschillende fictieve personages zoals o.a. Quasimodo, Hannibal Lecter, Zorro en Odin.



Muziek
Naast zijn filmcarrière neemt Hopkins ook de tijd om verschillende filantropische instellingen te ondersteunen. Ook is hij een groot muziekliefhebber en componist. Zo heeft hij zelfs al meerdere keren samengewerkt met André Rieu. In 2011 nam de in Maastricht geboren Rieu zelfs een wals van Hopkins op.

NieuwsFilm

meest populair