Cate Blanchett is een icoon voor lesbiennes en dit vindt ze ervan

Cate Blanchett is een icoon voor lesbiennes en dit vindt ze ervan

Zij werd overladen met awards

Cate Blanchett is een icoon voor lesbiennes geworden door haar lesbische personages in Tár en Carol. Voor beide rollen werd zij overladen met awards.

Als haar gevraagd wordt, hoe zij die 'gay icon status' vindt, reageert zij hilarisch in het interview bij Attitude Magazine met: "Ja, te gek! Leuk dat dat zo is. Ook al heb ik geen idee wat dat betekent, maar ik accepteer het wel."

Belangrijke plaats
Cate Blanchett beseft misschien nog niet zo lang, dat zij een belangrijke plaats inneemt in de LGBTQ+ samenleving. Toch heeft zij die status al sinds 2015, met haar eerste lesbische karakter.

Dat verhaal ging over een lesbische huisvrouw in de jaren 50. De film was schrijnend en mooi tegelijk. Zowel in Hollywood als in de LGBTQ+ gemeenschap leverde die film complimenten en awards op.

Niet charmant
Haar tweede lesbische rol gaat over een lesbische dirigente. Zij raakt verwikkeld in een #Metoo schandaal. Niet charmant allemaal. Toch weet Cate haar karakter zo neer te zetten, dat de kijker een eigen mening kan vormen.

En waar veel kijkers liever een echte lesbienne hadden willen zien acteren in beide films, weet Cate te overtuigen. Dat zegt genoeg over haar acceptatie.

Golden Globe
Het artikel in Screen Rant staat hier. In de YouTube-video van ET Canada hieronder, vertelt Cate Blanchett meer over haar nieuwste Golden Globe award.



NieuwsFilm

meest populair