Jon Heder hint op vervolg voor cultfilm 'Napoleon Dynamite'

Jon Heder hint op vervolg voor cultfilm 'Napoleon Dynamite'

Zal de komedie na twintig jaar terugkeren?

Napoleon Dynamite scoorde belachelijk goed bij de release in 2004 en is in de tijd erna uitgegroeid tot cultfilm. Fans van de komedie wachten al jaren op een eventueel vervolg op de cultklassieker en ook acteur Jon Heder zegt dat een tweede deel nog niet uitgesloten is.

Tijdens Steel City Con in Pittsburgh laat Heder zich uit over een mogelijkheid voor Napoleon Dynamite 2. Wel zegt hij er direct bij dat er nog geen officiële aankondiging is.

Meer Napoleon Dynamite
"Ik zou persoonlijk graag meer Napoleon-dingen willen doen", zegt Heder, die in de cultfilm de glansrol van Napoleon Dynamite op zich nam.



Allerlei vormen
"Ik denk niet dat het boek van Napoleon voor altijd gesloten is. Ik denk echt dat er iets gaat komen", zegt Heder vervolgens enthousiast. Hij heeft het dan over allerlei vormen; van een tv-show of een animatiefilm. De cultfilm heeft al een korte animatieserie te pakken waarvan zes afleveringen werden uitgezonden op Fox.

Overname
Heder benoemt dat Disney wellicht met Napoleon Dynamite aan de haal wil, omdat het productiehuis in 2019 21st Century Fox overnam. "Je weet maar nooit, misschien komen we terug!", aldus Heder. "Er moet iets zijn!"

NieuwsFilm

meest populair