Deze topfilm kent bijna niemand maar is meer dan de moeite waard

Deze topfilm kent bijna niemand maar is meer dan de moeite waard

Veel prijzen, maar te weinig aandacht.

De laatste paar weken komt er op FilmTotaal wel vaker een rubriek terug genaamd 'Topfilms die bijna niemand kent'. Nu zetten we weer een pareltje van 2016 in de spotlights.

Het gaat hier om I, Daniel Blake. De film vertelt het verhaal van een 59-jarige timmerman, genaamd Daniel Blake (Dave Johns). Nadat hij een hartaanval krijgt, krijgt hij te horen dat hij eigenlijk niet meer mag werken. Aangezien hij echter geen steun of uitkering van de overheid krijgt, moet hij toch door gaan.

Band
Daniel weet niet zo goed wat hij moet doen. Wanneer hij echter een alleenstaande moeder (Hayley Squires) met twee kleine kinderen tegenkomt, die ook de nodige problemen heeft, lijkt zijn leven toch in een keer weer wat meer kleur te krijgen.

Bekijk de trailer hieronder.



Ontvangst
De film werd ook uitstekend onthaald. Hij won de BAFTA Film Award en de Palme d'Or. Ook op grote filmwebsites scoort de film behoorlijk sterk. Zo staat hij op IMDb op een mooie 7.8 en op Rotten Tomatoes op een prachtige 92%.

Door de website Good Movie To Watch werd de film weer uitgeroepen tot de nummer 2 in de lijst 21st Century's 100 best Overlooked Movies. Op het plaats nummer 1 staat Hunt for the Wilderpeople, waar een vorig artikel in deze rubriek al over ging.

Zien
Interesse? Rotten Tomatoes geeft aan dat de film gehuurd of gekocht kan worden op Amazon Prime of op Apple TV+. Ook kan I, Daniel Blake bekeken worden als je een abonnement hebt bij NPO Plus of bij Pathé Thuis.

NieuwsFilm

meest populair