Deze topfilm kent bijna niemand maar is meer dan de moeite waard

Deze topfilm kent bijna niemand maar is meer dan de moeite waard

Misschien wel Taika Waititi's beste werk en dat wil wel wat zeggen!

Regisseur Taika Waititi is de laatste jaren een behoorlijk grote naam geworden in Hollywood. Dit heeft hij voornamelijk te danken aan zijn Marvel films en de sterk onthaalde Jojo Rabbit. Helaas kennen maar weinig mensen misschien wel zijn allerbeste film, dus die zetten we hieronder eens even in de spotlights.

Het gaat hier om Hunt for the Wilderpeople. Het verhaal draait om de in pleeggezinnen opgegroeide Ricky Barker (gespeeld door Julian Dennison). De jongen krijgt een verse start op het Nieuw-Zeelandse platteland, wanneer hij terecht komt bij de liefhebbende tante Bella, de chagrijnige oom Hec (Sam Neill) en hun hond Tupac.

Minder nieuws
Helaas gebeurt er iets waardoor hij zijn nieuwe onderkomen kwijt dreigt te raken. Hier wil de opstandige Ricky een stokje voor steken, dus samen met Hec slaat hij op de vlucht en trekt hij de wildernis in. Wat volgt is een nationale zoektocht naar het merkwaardige duo. Bekijk de trailer hieronder.



De moeite waard
Het is jammer dat maar weinig filmfanaten deze film kennen. Wanneer je aan Waititi denkt, denk je waarschijnlijk meteen aan zijn Thor-films, of zelfs zijn aanstaande Star Wars-project. Hunt for the Wilderpeople is echter misschien wel zijn allerbeste film.

Het is dan ook niet zo heel gek dat deze titel op Rotten Tomatoes de beste score heeft van al zijn films (97%). Dat niet alleen; op IMDb scoort de film in hele mooie 7,8 en op FilmTotaal zelfs een 8. In het artikel '21st Century's 100 Best Overlooked Movies' van de website A Good Movie to Watch staat de film zelfs op de nummer 1 positie.

Interesse in de film? Deze is hier verkrijgbaar.

Andere toppers
Al eerder kwamen er twee soortgelijke artikelen op FilmTotaal langs, namelijk over de keiharde short-movie Skin (die zelfs een Oscar won) en Memories of Murder van regisseur Bong-Joon hu (o.a. bekend van de grote hit Parasite).

NieuwsFilm

meest populair