Wisselende ontvangst 'Babylon' doet de regisseur erg weinig

Wisselende ontvangst 'Babylon' doet de regisseur erg weinig

Damien Chazelle wist van te voren dat sommige mensen 'Babylon' heel erg frustrerend zouden vinden.

Babylon, de nieuwe film van Damien Chazelle, wordt zeer wisselend ontvangen. De recensies lopen zeer uiteen en het publiek weet de film niet te vinden in de bioscopen. Het maakt de regisseur echter niet veel uit.

Regisseur Damien Chazelle heeft veel lovende kritieken gehad op zijn 3 voorgaande films: Whiplash, La La Land en First Man. Deze films wisten positieve recensies, enthousiaste fans en meerde Oscarnominaties binnen te slepen. Maar de ontvangst van zijn nieuwste film Babylon is een stuk minder enthousiast.

Gemengde ontvangst
Op dit moment is 55% van de critici op Rotten Tomatoes positief over de film. Bij het publiek is slechts 52% positief. De film wordt geprezen om zijn acteerwerk en de prachtige beelden die het Hollywood van de jaren 20 en 30 weergeven. Maar er is ook veel kritiek op de lange speelduur en de vele chaotische scènes die van de film een onsamenhangend geheel zouden maken.

Daarnaast kan de film ook wel een gigantische flop genoemd worden. Met een budget van $80 miljoen en een opbrengst van $15 miljoen zal Paramount Pictures een hoop geld gaan verliezen.

"Alle meningen hebben waarde"
Alle kritiek doet Chazelle vrij weinig. "Ik besteed er niet veel aandacht aan", vertelt de regisseur in een interview met Insider. "Zodra een filmmaker klaar is met een film is de film van het publiek, en daar horen ook de critici bij. Iedereen heeft een andere mening over de film, en al die meningen hebben waarde."



"Een film is een momentopname"
"Een film is uiteindelijk van de wereld. Ik geloof dan ook niet dat het een goed idee is als filmmakers na de release van een film nog allerlei dingen gaan veranderen. Een film vertegenwoordigt een momentopname in de tijd en in de geschiedenis."

"We wisten van te voren dat de film voor veel mensen frustrerend zou zijn", vervolgt de regisseur. "Het is goed dat we iets maken waar mensen een debat over kunnen voeren en waarvan de meningen heel ver uiteen lopen. Deze film maakt sommige mensen kwaad, en dat is goed denk ik, dat zouden meer films moeten doen."

Hedonisme in Hollywood
Babylon is nu in de bioscopen te zien en gaat over het Hollywood van de jaren 20 en 30. De film vertelt het verhaal van drie personages en hun opkomst en ondergang in een wereld van overdaad en hedonisme. De hoofdrollen worden gespeeld door Margot Robbie, Brad Pitt en Diego Calva.



NieuwsFilm

meest populair