Zo reageerde het testpubliek (foto) op de Chestburster-scène in 'Alien' uit 1979

Zo reageerde het testpubliek (foto) op de Chestburster-scène in 'Alien' uit 1979

De beroemde Chestburster-scène in 'Alien' uit 1979 maakte nogal wat los bij het testpubliek getuige deze foto

Het is een van de meest iconische scènes uit een van de meest iconische films aller tijden: de beroemde 'Chestburster'-scène in Alien, Ridley Scott's meesterwerk uit 1979. Toen een testpubliek de film voorgeschoteld kreeg, bracht de scène heel wat teweeg bij de nietsvermoedende kijkers.

Let op: SPOILERS

In Alien krijgt het heelal reizende commerciële ruimteschip de 'Nostromo' een SOS-signaal van een afgelegen planeet. Wanneer de bemanning op het signaal afgaat, krijgen ze te maken met een vijandige buitenaardse levensvorm in een gevecht op leven en dood.

Kruipende alien
De vlam slaat in de pan als bemanningslid Kane, gespeeld door John Hurt, aangevallen door een kruipende alien wordt besprongen die zich op zijn gezicht nestelt. Met man en macht probeert de crew tevergeefs de alien van zijn gezicht te halen, tot deze op een gegeven moment opeens is verdwenen als ze weer een kijkje bij Kane komen nemen.

Kane is er heelhuids vanaf gekomen en dat wordt vrolijk gevierd door de groep ruimtereizigers als ze rustig aan tafel gaan voor een verdiende maaltijd na alle stress. Aanvankelijk lijkt er weinig meer aan de hand, tot er uit het niets iets verschrikkelijks gebeurt.

Geboorte
Kane krijgt hevige buikkrampen en weet zich geen houding meer te vinden, zo'n pijn ervaart hij. De rest van de bemanning kijkt eerst hulpeloos en vervolgens vol afgrijzen toe terwijl zich een kleine alien vanuit Kane's buikstreek naar buiten wurmt. Bloed vliegt over de tafel heen en alle bemanningsleden schreeuwen het uit. Kane zelf kan het niet meer navertellen: de 'geboorte' van de Chestburster wordt hem fataal.



De acteurs was van tevoren niet verteld wat er tijdens de scène zou gebeuren: hun geschrokken reacties zijn dus echt en niet geacteerd. Maar ook het publiek wist natuurlijk niet wat hen te wachten staat. De volgende foto, geplaatst door een Reddit-gebruiker, laat zien wat de scène teweegbracht.



Wil je de hele film nog eens kijken om opnieuw te gruwelen bij de spannende scènes uit Alien? De horrorklassieker uit 1979 is te streamen op Disney+.

NieuwsFilm

meest populair