Acteur Gael García Bernal gaat een bijzonder flamboyante worstelaar spelen

Acteur Gael García Bernal gaat een bijzonder flamboyante worstelaar spelen

Regisseur Roger Ross Williams is van plan om met zijn biopic grenzen te verleggen

De 44-jarige Gael García Bernal zal binnenkort de rol van Cassandro vertolken. Cassandro is de artiestennaam van de homoseksuele worstelaar Saúl Armendáriz.

De in El Paso geboren sporter werd in de jaren '80 een cultureel fenomeen en in Mexico een boegbeeld voor de homowereld.

Oscar-winnaar
De film wordt het filmdebuut van Roger Ross Williams die in 2009 met Music by Prudence over de 24-jarige Zimbabwaanse singer-songwriter Prudence Mabhena al een Oscar won voor beste korte documentaire.


Niet de eerste keer
Volgens García is het verhaal van de Lucha Libre-worstelaar Saúl Armendáriz ontzettend belangrijk omdat het de hypocrisie hekelt die soms typisch is voor de Mexicaanse machocultuur. Het is niet de eerste keer dat Gael García Bernal een rol vertolkt van een persoon die op zoek is naar zijn eigen seksuele identiteit.

Grensverleggend
Bernal deed dit al eerder in het ontroerende Y Tu Mama Tambien van Alfonso Cuarón en Pedro Almodóvars Bad Education. De film krijgt de titel Cassandro en wordt volgens regisseur Roger Ross Williams grensverleggend.


Prime Video
Een precieze datum is nog niet bekend, maar hij zal in 2023 op Prime Video te zien zijn. Naast Gael García Bernal zitten ook Roberta Colindrez en Perla De La Rosa in de film.

NieuwsFilm

meest populair