Acteur Alec Baldwin wordt vervolgd: dood door schuld

Acteur Alec Baldwin wordt vervolgd: dood door schuld

De acteur wordt aangeklaagd voor onvrijwillige doodslag.

Het zat er al een tijdje aan te komen en nu is de kogel door de kerk. Acteur Alec Baldwin wordt vervolgd voor het dodelijke schietincident op de set van de western Rust. Lees hieronder alle details.

Tijdens de opnames van de film in oktober 2021 kwam cameravrouw Halyna Hutchins om het leven. Baldwin had een revolver vast, die ongeladen had moeten zijn. Het wapen ging toch af en Hutchins werd dodelijk in de borst getroffen. Ook regisseur Joel Souza raakte gewond.

Onschuldig
Baldwin, eveneens bekend van o.a. The Departed en de Mission: Impossible-franchise, heeft altijd gezegd onschuldig te zijn. Zo zegt de acteur niet alleen dat hij niet wist dat het wapen geladen was, maar ook dat hij zijn vinger nooit op de trekker heeft gezet en deze dus ook niet overgehaald heeft.

Baldwin trof in oktober 2022 een schikking met Matthew Hutchins, de weduwnaar van de overleden cameravrouw. De man was toen nog van mening dat niemand schuldig is aan de dood van zijn vrouw en sprak toen nog van een 'verschrikkelijk ongeluk', maar hij is toch van mening veranderd.

Aanklacht
Baldwin en wapensmid Hannah Gutierrez-Reed worden nu vervolgd voor het dodelijke schietincident. Ze worden niet verdacht van het opzettelijk om het leven brengen van de cameravrouw, maar wel van hun onopzettelijke betrokkenheid.

De familie van Hutchins heeft nu juist laten weten achter de aanklachten te staan. Zo zegt de familie-advocaat: "We willen de sheriff van Santa Fe en de officier van justitie bedanken voor het afronden van hun grondige onderzoek en het vaststellen dat de beschuldiging van dood door schuld gerechtvaardigd is".

Debat
Sommige mensen vinden het onterecht dat Baldwin wordt aangeklaagd. Zij vinden het belangrijker om erachter te komen hoe echte munitie in de revolver terecht is gekomen, wetende dat dit wapen gebruikt zou worden tijdens de opnames.

Anderen zijn juist weer van mening dat de acteur moet boeten. Ook lijkt het verhaal van Baldwin niet te kloppen, aangezien de FBI eerder liet weten dat de trekker wél is overgehaald. Bekijk hieronder een recent bericht van Baldwin, waar een heus debat gaande is.



Meer nieuws zal ongetwijfeld snel volgen.

NieuwsFilm

meest populair