Netflix kondigt komst nieuwe CEO aan en boekt succesvol vierde kwartaal

Netflix kondigt komst nieuwe CEO aan en boekt succesvol vierde kwartaal

Het gaat erg goed met de streamingdienst.

Reed Hastings heeft aangekondigd zijn taken als CEO van Netflix neer te leggen. Volgens de medeoprichter van de succesvolle streamingdienst wordt het tijd voor een andere functie. Ook heeft Netflix cijfers over het laatste kwartaal van 2022 bekendgemaakt en deze zijn beter dan verwacht.

Hastings richtte het Amerikaanse bedrijf in 1997 op met Marc Randolph. Netflix begon met het versturen van dvd's via de post. Dat doet het overigens nog steeds.

Vanwege de digitalisering richtte het bedrijf later ook een online platform op. Onder leiding van Hastings groeide Netflix het afgelopen decennium uit tot een enorm succesvolle streamingdienst.

Functieverschuivingen
Hastings deelde zijn post als CEO sinds de zomer van 2020 met Ted Sarandos. Nu stapt hij op en wordt hij vervangen door Greg Peters, voorheen de operationeel directeur van het bedrijf.

Hastings blijft wel actief binnen Netflix en wordt uitvoerend voorzitter.

Kwartaalcijfers
Gelijktijdig met dit nieuws maakte Netflix de cijfers van het vierde kwartaal van 2022 bekend. Na een ietwat tegenvallende start, ging het Netflix in de laatste maanden van het jaar voor de wind.

Het streamingplatform mocht in het laatste kwartaal ruim 7,6 miljoen nieuwe abonnees verwelkomen. Analisten hadden gerekend op een groei van 'slechts' 4,5 miljoen abonnees.

Hitseries
Netflix heeft deze groei onder meer te danken aan het succes van series als Wednesday en het strengere beleid om het delen van accounts tegen te gaan.

Aan het einde van 2022 had Netflix wereldwijd bijna 231 miljoen abonnees.



NieuwsFilm

meest populair