Russell Crowe laat weten of hij terugkeert voor 'Gladiator 2'

Russell Crowe laat weten of hij terugkeert voor 'Gladiator 2'

De nieuwe Gladiator volgt een volwassen Lucius en lijkt geen rol te hebben voor Russel Crowe's Maximus.

Onlangs werd duidelijk dat er hard gewerkt wordt aan een vervolg op Gladiator uit 2000. Ridley Scott is klaar om de film te regisseren en een nieuwe hoofdrolspeler is al gevonden. Nu laat Russell Crowe weten of hij ook in de nieuwe film te zien zal zijn.

"Ik heb met Ridley Scott gesproken en hij heeft me verteld waar het verhaal naar toe gaat" vertelt Crowe in de Fitzy and Wippa Podcast. "In de eerste film was er een kleine jongen die graag een Gladiator wilde worden. Die jongen is nu opgegroeid tot de keizer van Rome en de film zal dit personage volgen. De film is geen remake en ook geen direct vervolg, hij speelt zich ongeveer 30 jaar later af."

Aangezien de film zich jaren later afspeelt en Crowe's personage sterft aan het einde van Gladiator lijkt de kans klein dat we Maximus terug gaan zien in de nieuwe film. Maar wellicht is er wel ruimte voor een flashback of cameo.

Nieuwe hoofdrolspeler
Onlangs werd Paul Mescal (Aftersun) gecast om de hoofdrol te spelen in de vervolgfilm. Mescal gaat Lucius spelen, die we in de eerste film al zagen als kleine jongen. Lucius is nu de keizer van het Romeinse rijk en hij heeft grote bewondering voor Maximus die zijn leven heeft gered.

Ridley Scott zal weer achter de camera kruipen om de film te regisseren maar op dit moment is de regisseur nog bezig met het afronden van zijn grote film over Napoleon die later dit jaar moet verschijnen. Een datum voor Gladiator 2 is nog niet bekend.

Gladiator was in 2000 een groot succes. De film won meerdere Oscars waaronder die voor beste film en Russel Crowe werd benoemd tot beste acteur. De rol van Maximus maakte van Crowe een wereldster.



NieuwsFilm

meest populair