Het lijkt echt over en uit voor 'Fantastic Beasts'

De Harry Potter-prequelreeks lijkt eerder dood dan levend.

Bram de Groot 21 januari 2023 20:30 in Algemeen
Verleden jaar verscheen Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore in de wereldwijde bioscoopzalen. De derde film in de reeks van Warner Bros. bleek na het al tegenvallende tweede deel opnieuw geen doorslaand succes. Komen het beloofde vierde en vijfde deel er nog wel?

Het is een vraag die de ware fans zich ongetwijfeld zullen afvragen, maar voorlopig blijft een officieel besluit achterwegen. Acteur Eddie Redmayne (The Good Nurse, The Trial of the Chicago 7) laat nu weten dat er achter de schermen weinig beweging is.

Fantastic Beasts 4
In gesprek met NME ging de acteur in op de vraag of hij binnenkort terug zal keren als zijn personage Newt Scamander. Zijn antwoord geeft duidelijk aan dat Warner Bros. op dit moment geen haast heeft.

"Ik bedoel, op dit moment is er niets waarvan ik me bewust ben. Dus, mijn gevoel zegt dat die film er niet snel gaat komen," aldus Redmayne.

Artikel gaat door na onderstaande clip uit Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore.


Geen idee of Newt terugkeert
"Ik heb geen idee. Maar ik hou van Newt. Dus als dat het geval is, dan ben ik daar heel blij mee," gaf Redmayne aan mocht hij moeten terugkeren voor de vierde film.

De ontvangst van het tweede (36% op Rotten Tomatoes) en derde (46% op RT) was mager en ook de scores aan de wereldwijde box office vielen tegen met respectievelijk $654,8 miljoen en ruim $405 miljoen.

Eerste drie films op HBO Max
De eerste drie films kun je nu overigens op HBO Max streamen.NieuwsFilm