'Amsterdam'-acteur Christian Bale vreesde dat zijn acteercarrière na 'Batman' voorbij was

Er zijn slechtere laatste rollen die je kunt hebben...

Brendan Mc Dade 23 januari 2023 20:30 in Algemeen
Christian Bale heeft de laatste tijd met films als The Pale Blue Eye en Amsterdam een erg drukke agenda. Dit is voor de acteur niet vanzelfsprekend. Hij dacht dat hij nog maar weinig gebeld zou worden voor een nieuwe acteerklus na zijn hoofdrol in Christopher Nolans Batman.

Velen vonden dat Batman na de vertolking van Bale voor het eerst in een lange tijd weer een cool personage was geworden. Over het algemeen had Nolan met zijn drie Batman-films knap werk geleverd.

Typecast
Toch wist de Amsterdam-ster op eerste gezicht niet zeker of hij de rol wel moest aannemen. Hij was bang dat hij hierna getypecast zou gaan worden of dat hij zelfs helemaal niet meer serieus zou worden genomen als acteur.

In een interview met Radio Times Magazine geeft hij aan: "Ik heb geen strategie gehad voor alles wat ik ooit heb gedaan. Ik zat behoorlijk met het idee dat Batman het laatste was dat ik ooit nog zou doen, hetgeen waarvoor ik herinnerd zou worden."

Anders gelopen
Gelukkig voor Bale is dit anders gelopen. Inmiddels is hij in al meer dan 40 films verschenen en het einde is zeker nog niet in zicht.NieuwsFilm