De allerlaatste film van Jean-Claude Van Damme zet vreemde trend voort

Hij speelt weer eens zichzelf.

Wouter Drummen 23 januari 2023 22:30 in Algemeen
De legendarische Jean-Claude van Damme gaat stoppen. Hij heeft nog getekend voor één allerlaatste film en dan zit het er op. Hiermee zet hij wel nog een laatste keer een vreemde trend voort.

De 62-jarige 'Muscles van Brussels' wist de hoofdrol te bemachtigen in de actiefilm What's my Name?. Natuurlijk zal Van Damme er weer flink tegenaan gaan, wat we wel van hem gewend zijn. Het personage dat hij speelt is gedeeltelijk gebaseerd op zijn eigen verhaal en verleden.

Niet de eerste keer
In die jaren 80 brak Van Damme door in Hollywood met films als Bloodsport, Kickboxer en Cyborg. De acteur kreeg meer te doen en werd telkens meer filmrollen aangeboden.

Hij begon echter steeds vaker zichzelf te spelen. Dit zal niet anders zijn voor What's my Name?. Naar verluidt speelt Van Damme weer gewoon zichzelf.

Wat te verwachten
In de film ontwaakt Van Damme uit een coma. Hij is zijn geheugen verloren, maar probeert achter de waarheid te komen. Gedurende zijn reis komt hij vele vijanden tegen die hem proberen tegen te houden. De film zal geregisseerd worden door Jeremy Zag, terwijl Nick Vallelonga en Paul Slaon het script voor hun rekening nemen.

Het is vooralsnog niet bekend wanneer de film te zien zal zijn. Voordat we Van Damme's laatste film te zien krijgen, zullen we eerst nog getrakteerd worden op Darkness of Man en Silent Kill. Van Damme is er in ieder geval klaar voor!NieuwsFilm