Nieuw op Netflix: De keiharde oorlogsfilm 'Narvik'

Deze film draait om de slag om een havenstadje van groot strategisch belang.

Jeffrey Kouters 23 januari 2023 20:30 in Algemeen
Netflix pakt vandaag uit met een interessante nieuwe film: Narvik. Deze oorlogsfilm uit Noorwegen draait om de strijd die de geallieerden tegen de nazi's voerden bij een strategisch havenstadje aan het begin van de Tweede Wereldoorlog.

Narvik is dus gebaseerd op ware historische feiten. Narvik was van groot strategisch belang voor de Duitsers voor het verschepen van ijzererts (waarmee weer oorlogsmateriaal kon worden gemaakt).

Hevige strijd
De geallieerden besloten alles op alles te zetten om te voorkomen dat de Duitsers de kleine kustplaats in handen zouden krijgen. Daarvoor moest een zware strijd worden geleverd met tienduizenden soldaten, waarvan er vele sneuvelden.

Van die strijd is recent een film gemaakt en deze vind je vanaf vandaag dus op Netflix. Voor wie van oorlogsfilms houdt, is Narvik een niet te missen titel.


Narvik (2022)
Regie: Erik Skjoldbjærg | Cast: Kristine Hartgen, Carl Martin Eggesbø, Christoph Gelfert Mathiesen, e.a.
Noorwegen, winter 1940. Tienduizenden soldaten uit verschillende landen vechten in de kustplaats Narvik tegen de Duitsers, die deze willen veroveren om ijzererts te kunnen vervoeren. Deze harde strijd eindigt in Hitlers eerste nederlaag. Na afloop, keert een Noorse soldaat terug naar huis en ontdekt hij een schokkende waarheid over zijn vrouw.Interesse in deze film? Je kunt Narvik eventueel hier direct bekijken.

NieuwsFilm