Nieuwe horrorfilm van Mia Goth 'Infinity Pool' zit vol orgies en drugstrips

De derde film Brandon Cronenberg belooft weer een bizarre kijkervaring te worden.

Jeffrey Kouters 24 januari 2023 22:30 in Algemeen
Infinity Pool, de nieuwe horrorfilm van Brandon Cronenberg (Possessor), de zoon van regisseur David Cronenberg, is in première gegaan op het Sundance Film Festival. Uit de eerste reacties blijkt dat deze prent een krankzinnige kijkervaring wordt.


In Infinity Pool speelt Alexander Skarsgård (The Northman) schrijver James die samen met zijn steenrijke vrouw Em (Cleopatra Coleman, bekend van de serie Dopesick) naar een luxueus vakantieoord vertrekt in de hoop daar inspiratie op te doen voor zijn nieuwe boek.

Fan
Tijdens verblijf ontmoeten ze een fan genaamd Gabi. Deze rol wordt gespeeld door Pearl-actrice Mia Goth. Zij is samen met haar man.

Al snel beginnen de twee stellen samen op te trekken. Dit is het startschot van een hoop vreemde gebeurtenissen.

Bizarre film
Recensenten die de film al hebben mogen zien op het Sundance Film Festival omschrijven Cronenbergs prent als 'shockerend' en 'provocerend'.

De film gaat in essentie om het leven van de rijken en hoe je met alles weg lijkt kunnen komen als je geld genoeg hebt.

Zaadlozingen
In Infinity Pool worden schoonheden en gruwelijkheden met elkaar vermengd. De horrorfilm bevat een hoop bizarre en expliciete momenten.

Zo wordt het geslachtsdeel van Skarsgård vol in beeld gebracht op het moment dat hij een hoogtepunt beleeft. In een andere scène krijgt zijn personage borstvoeding.Mildere versie
Het geinige? De recensenten kregen op het festival een aangepaste versie van de film te zien. De bioscoopvariant zal nóg explicieter en heftiger zijn.

Op het moment van schrijven heeft Infinity Pool een score van 79 procent op Rotten Tomatoes, een site waarop recensies worden verzameld, met een gemiddelde beoordeling van een 6.8.Infinity Pool verschijnt later deze week in de Verenigde Staten. Het is niet bekend of en wanneer de film naar Nederland komt.

NieuwsFilm