Komt er nog een live-actionfilm van de bikkelharde superheldenserie 'Invincible'?

De Prime Video-show is gebaseerd op de comic van Robert Kirkman (The Walking Dead).

Jan-Peter Rook 25 januari 2023 07:24 in Algemeen
Na het nieuws dat het langverwachte tweede seizoen van de bikkelharde animatieserie Invincible van Prime Video er dit jaar zal gaan komen, is er nu nog meer goed nieuws te melden. De beoogde live-actionfilm staat namelijk ook nog steeds op de planning.

Twee jaar geleden begon Robert Kirkman, de man achter de Invincible-comic en natuurlijk het brein achter de populaire zombieserie The Walking Dead, voor het eerst over een film. Hij zei destijds dat er bij Universal Pictures zelfs plannen waren voor een meerdelige filmreeks.

Nieuwe update
Nu, twee jaar later, bestaan de plannen voor de film er nog steeds. Kirkman gaf onlangs de volgende update: "We zijn daar nog steeds volop mee bezig. Soms duren films nu eenmaal wat langer. De show heeft de film in ieder geval enorm geholpen, want de mensen bij Universal zijn zeer enthousiast. Daarmee hopen we het proces alleen nog maar sneller te laten verlopen."

De comic, die in 2003 voor het eerst uitkwam, gaat over de tiener Mark Grayson die slechts op één vlak afwijkt van z'n leeftijdgenoten. Zijn vader is namelijk de machtigste superheld ter wereld, en Mark zal op den duur ook over superkrachten beschikken.

De stemmencast van de tv-serie bestaat uit o.a. Steven Yeun, J. K. Simmons, Sandra Oh, Mark Hamill, Seth Rogen, Walton Goggins en Zazie Beetz. Rogen zou samen met Evan Goldberg aanvankelijk het script en de regie van de film verzorgen, maar het is onbekend of dit nog steeds het geval is.NieuwsFilm