De steengoede scifi-film 'Moon' kijk je op deze streamingdienst

De steengoede scifi-film 'Moon' kijk je op deze streamingdienst

De film van Duncan Jones komt uit 2009.

Debuterend regisseur Duncan Jones, zoon van wijlen David Bowie, leverde in 2009 de scifi-film Moon af. De film was een klein financieel succes, en werd op handen gedragen. Een terugblik.

Bekijk de afbeelding
In de slechts $5 miljoen kostende scifi-film zien we met name acteur Sam Rockwell als Sam Bell en horen we Kevin Spacey als de robot GERTY. Jones won met Moon gelijk de nodige prijzen, waaronder een BAFTA voor beste Britse debuterende regisseur.

Sterke ontvangst
Op Rotten Tomatoes zien we dat Moon op een prima 90 procent staat na 195 recensies. Het publiek is evenees erg tevreden, gezien de 89% als Audience Score.

"Gedreven door Sam Rockwells intense optreden, is Moon een meeslepend sciencefictionwerk en een veelbelovend debuut van regisseur Duncan Jones," luidt de critics consensus.

Bekijk de afbeelding
Aan de wereldwijde bioscoopkassa's wist de film geen vuist te maken. Er werd uiteindelijk bijna $10 miljoen opgehaald. Via de thuisuitgaven wist de film verder in populariteit toe te nemen.

Onderdeel van meer
Moon bleek onderdeel van een groter plan van Jones. In 2018 verscheen namelijk de film Mute, die diende als een epiloog voor Moon. Die film werd een Netflix Original en kun je dus op Netflix kijken.


Er moest eigenlijk ook een derde film komen, maar door het wisselende ontvangst van Mute werd die film een graphic novel met de titel Madi: Once Upon A Time in the Future, in 2020.

Te zien op Prime Video
Hieronder zie je de trailer voor Moon en als je de film (nog) een keer wil zien, dan vind je deze nu op Prime Video. De film duurt 1 uur en 37 minuten en krijgt van Prime Video de leeftijdsclassificatie 16+.


Verhaal
In Moon nadert Sam Bell het einde van zijn driejarige contract voor het ontginnen van de voornaamste energiebron van de aarde aan de achterkant van de maan. Bells langdurige isolement eist zijn tol.

Hij kijkt ernaar uit om naar huis terug te keren, maar een vreselijk ongeluk op de maan leidt tot een verontrustende ontdekking die bijdraagt aan zijn toenemende paranoia en verwarring zo ver van huis.

Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair