Steven Spielberg lijkt 'Indiana Jones' voorgoed los te laten

Spielberg draag de filmreeks over aan James Mangold

Frank Vermeij 26 januari 2023 17:37 in Algemeen
Als je aan de 'Indiana Jones'-filmreeks denkt dan is een van de eerste namen die bij je opkomt natuurlijk de regisseur van alle vier de films; Steven Spielberg. Het komende vijfde en laatste deel Indiana Jones and the Dial of Destiny wordt de eerste film die niet door Spielberg wordt geregisseerd. De regisseur onthult nu of hij ooit weer terugkeert voor een nieuw 'Indy'-project.

Disney+
Naast Harrison Ford's laatste uiting als Indy op het witte doek, is er ook een Indiana Jones-serie in de maak op Disney+. Wie de nieuwe protagonist wordt, is nog maar de vraag, maar Spielberg vertelt dat hij niet echt meer betrokken is met deze show:

"Ik pleitte voor de vijfde film ten gunste van het inhuren van James Mangold. Ik laat hem de meeste beslissingen nemen."

James Mangold is de regisseur van Indiana Jones and the Dial of Destiny en lijkt dus ook betrokken te zijn met de serie. Het lijkt erop dat hij het roer van Spielberg gaat overnemen en de beslissingen over de toekomst van de franchise gaat nemen.

Indy 5
Na vijftien jaar keert Harrison Ford nog een laatste keer terug als de iconische avonturier. Hieronder bekijk je nog een keer de trailer van Indiana Jones and the Dial of Destiny. Je ziet de film vanaf 28 juni in de Nederlandse bioscopen.NieuwsFilm

meest populair