Actrice uit succesfilm 'X' wil dat er Oscars komen voor horrorfilms

Horror wordt niet serieus genomen bij de Academy Awards.

Patrick Offermans 26 januari 2023 19:50 in Algemeen
Mia Goth speelde vorig jaar in twee fantastische horrorfilms, X en Pearl. Fans vinden dat ze zeker voor die laatste film een oscarnominatie zou verdienen. Helaas worden horrorfilms zelden erkend bij de Academy Awards. Ook Goth vindt dat het Horror-genre niet serieus wordt genomen.

Tijdens een promotietour van haar nieuwste horrorfilm Infinity Pool praat ze met @JakesTakes over het gebrek aan horror bij de Oscars.

Teveel vingers in de pap
"Ik denk dat er veel politiek bij komt kijken en dat het niet alleen maar over de kwaliteit van de film gaat" zegt de actrice. "Er zijn teveel mensen met een vinger in de pap die beslissingen maken over categorie├źn en nominaties. Misschien zou ik dat niet moeten zeggen maar het is waar."

"Ik denk dat er een verandering nodig is bij de Academy als ze een breder publiek willen bereiken" vervolgt Goth.Historisch gezien nauwelijks Oscars voor Horrorfilms
Horrorfilms worden zelden beloond met nominaties laat staan met Oscars. Silence of the Lambs uit 1991 is de enige keer dat een horrorfilm een Oscar voor beste film won.

Ook de acteerprestaties, camerawerk, make-up of special effects van horrorfilms worden bijna nooit erkend. Terwijl veel horrorfilms juist excelleren op die gebieden. Veel horrorfilms zijn bijvoorbeeld nog steeds kwaad op de Academy dat Toni Collette geen nominatie kreeg voor haar glansrol in Hereditary.

2022 was een topjaar voor horror
Ook dit jaar is geen enkele horrorfilm genomineerd voor een Oscar. Terwijl het met films als Nope, X, Pearl, Bodies Bodies Bodies, The Black Phone en The Menu een topjaar was voor horror.

In Pearl speelt Goth een jongere versie van de moordende oma uit X. Ondanks dat Pearl in de Verenigde Staten al maanden geleden verscheen is er in Nederland helaas nog steeds niet bekend wanneer de film uitkomt. Bekijk hieronder alvast een trailer.NieuwsFilm

meest populair