Dit zijn de meest bekeken films op streaming in 2022

Disney+ domineert de lijst vooral met animatiefilms

Frank Vermeij 27 januari 2023 12:57 in Algemeen
Nu het einde van de eerste maand van 2023 nadert, heeft Nielsen weer de lijsten met meest bekeken films en series van het voorgaande jaar samengesteld. Disney+ heeft de lijst dit jaar gedomineerd en Netflix heeft ook een aantal films op de lijst.

Top 5
Er staan maar twee films in de top 5 die ook daadwerkelijk in 2022 zijn uitgekomen, namelijk Turning Red (nummer 2) op Disney+ en The Adam Project (nummer 5) op Netflix. Op nummer 4 staat Disney's Moana en nummer drie is Illumination's Sing 2 die op Netflix veel is bekeken.

De duidelijke nummer 1 is dit jaar Disney's Encanto. De film is veruit meer dan twee keer zoveel bekeken dan de nummer twee op de lijst. Turning Red is rond de 11 miljard minuten bekeken en Encanto zo'n 27 miljard minuten, een vrij groot verschil.

Marvel en twee keer Frozen
Gek genoeg is de enige Marvel-film op de lijst de matig ontvangen Eternals. Het kan natuurlijk ook te maken hebben met het feit dat er nog veel coronamaatregelen golden in een hoop landen toen de film uitkwam.

Frozen kan natuurlijk niet missen op een lijst met meest bekeken films. Dit jaar staan zelfs zowel Frozen als Frozen II op de lijst op nummer 8 en nummer 14. Voor de gehele top 15 kun je onderstaande twee bekijken.NieuwsFilm

meest populair