Acteur Michael Shannon vindt dat de filmwereld alle wapens uit films moet schrappen

Acteur Michael Shannon vindt dat de filmwereld alle wapens uit films moet schrappen

Nooit meer actiefilms met vuurwapens, is dat dan een idee?

Alec Baldwin schoot tijdens de opnames van de western Rust de cameravrouw Alyna Hutchins dood. Sindsdien is er een groot debat gaande in de filmwereld wat ze moeten doen met de vuurwapens op filmsets. Acteur Michael Shannon weet het wel.

Shannon, o.a. bekend van de eerste Knives Out-film en de serie Boardwalk Empire, heeft al in de nodige films een vuurwapen gehanteerd, maar zou het toch niet erg vinden als wapens in films verbannen worden. Sterker nog, hij is er een voorstaander van.

Reactie
Tijdens een recent interview laat de geliefde acteur zich erover uit: "Haal gewoon alle wapens uit de films. Ik bedoel, er zijn er genoeg van. Hoe vaak wil je iemand neergeschoten zien worden? Daar bestaan al 500.000 films van".

Shannon vervolgt: "We moeten daar toch eens bij stilstaan. Ik doe dat al. Soms denk ik er wel eens over na, of we dit op een gegeven moment niet moe worden". De journalist wees Shannon op zijn Bullet Train-rol, maar toen grapte hij: "Nou, in die film gebruik ik bijna alleen maar een zwaard!"

Rust
Vervolgens heeft Shannon het voornamelijk over Rust. Zo gaat het verder: "'Rust' is een kleinere film, met een kleinere productie en budget. De producenten willen meer voor minder. Je krijgt niet genoeg geld en dan kunnen ongelukken gebeuren..."

"Het is echter schandalig dat ze geen goede wapenexpert hadden. Als er wapens voorkomen in de film, dan moet dan gewoon uitermate goed gecheckt en gecontroleerd worden. Dit is het gevolg van proberen zo weinig mogelijk uit te geven".

Schuld
Ten slotte zegt Shannon dat de schuld niet ligt bij Baldwin: "Als wapenexpert mag je nooit of de nimmer een wapen geven aan de acteur zonder te kijken wat er voor een ammunitie in zit. Nooit. Maar dat is wel gebeurd tijdens de 'Rust'-opnames".

NieuwsFilm

meest populair