Zo rijk is Winona Ryder uit 'Alien Resurrection' en 'Edward Scissorhands'

Winona Ryder is naast acteur ook stemacteur en producer

Winona Ryder is naast acteur ook stemacteur en producer. De nu 51-jarige ster raakte bekend met films als Beetlejuice en Edward Scissorhands in de jaren 90. De laatste jaren krijgt zij vernieuwde aandacht door de wereldberoemde Netflix-serie Stranger Things.

Winona is nooit gestopt met werken in de filmindustrie, ook al pakt zij af en toe een pauze. Zij kiest vaak voor een (indie) film met een klein budget, waardoor het inkomen niet spectaculair stijgt. Toch heeft zij een geschatte nettowaarde van 18 miljoen Amerikaanse dollars. Zij is dus best wel rijk!

Hoe het begon
Winona Ryder is geboren in 1971 in Olmsted County, Amerika. Haar beide ouders zijn auteur en redacteur. Winona besloot al vroeg acteerlessen te nemen. In 1986 had zij haar eerste rol te pakken in de film Lucas. Met de succesvolle film van Tim Burton, Beetlejuice, brak zij door als 'gothic tiener'.

Films als Heathers, Edward Scissorhands en Mermaids brachten haar verder in de jaren 90. Vervolgens volgde meer bekendheid door rollen in Little Women, Alien Resurrection en Star Trek. Zij ontving verschillende nominaties en een Golden Globe voor haar bijrol in The Age of Innocence.

Meer vermogen
Vanaf 2016 is zij terug bij het grote publiek met de hitserie Stranger Things. Haar salaris voor de eerste twee seizoenen bedroeg 100.000 dollars per aflevering. Door het overweldigende succes kreeg zij daarna 350.000 per aflevering voor het derde seizoen.

Winona bezit verschillende huizen in plaatsen als New York, Los Angeles en San Francisco.
Meer over haar vermogen staat hier bij Celebrity Networth. Hieronder staat een YouTube-video van Harper's Bazaar. In dit interview beantwoordt Winona Ryder allerlei vragen over haar carrière.



NieuwsFilm

meest populair