Drew Barrymore vindt Razzie-nominatie 'Firestarter'-tienerster niet oké

Drew Barrymore vindt Razzie-nominatie 'Firestarter'-tienerster niet oké

Er is sprake van pestgedrag

De nominaties voor de Razzie Awards zijn bekend. Deze prijzen worden uitgereikt aan de slechtste prestaties. Gek genoeg staat er een kind van 12 jaar op. Dat veroorzaakte veel kritiek.

Naast anderen sprak ook Drew Barrymore zich uit. Drew was immers zelf een kindsterretje en de nu genomineerde tienerster, Ryan Kiera Armstrong, speelt in de remake van de film Firestarter. In de oorspronkelijke film speelde Drew Barrymore als kindsterretje dezelfde rol.

Sprake van pestgedrag
Drew Barrymore vertelde in haar show en ook in een gesprek met CBS Mornings, dat zij het niet goed vindt dat de Razzie Awards een kind nomineren. Een volwassene nomineren kan wel, vanwege de zelfspot die je kunt hebben. Maar een kind kan dat nog niet.

Dan is er sprake van pestgedrag, vindt Drew Barrymore - en gelukkig veel anderen. Op social media was enorm veel rumoer nadat de nominaties bekend werden gemaakt. Drew zei zelf over het nomineren van kinderen: "Ik vind dit niets. We moeten voorzichtig zijn met wat wij doen, omdat anderen mee gaan doen. Dit gaat om een jong iemand. Dit is pesten."

Voortaan alleen 18+
Intussen heeft de organisatie gelukkig ook naar zichzelf gekeken en dezelfde conclusie rond pesten en jongeren getrokken. Voortaan nomineren zij alleen mensen van 18 jaar en ouder. Met excuses richting het meisje, want een smet op haar jonge carrière was absoluut niet hun bedoeling.

Het artikel in People staat hier. Hieronder staat een Twitter-stukje van het interview bij CBS Morning.



NieuwsFilm

meest populair