Vervolg op controversiële 'Winnie the Pooh: Blood and Honey' nu al bevestigd door makers

Vervolg op controversiële 'Winnie the Pooh: Blood and Honey' nu al bevestigd door makers

De griezelige honingbeer keert terug voor een tweede film

Hoewel de film nog niet eens in de Nederlandse bioscopen te zien is, is een tweede deel al in de maak. Winnie the Pooh: Blood and Honey krijgt een vervolg.

De makers van Winnie the Pooh: Blood and Honey laten weten al bezig te zijn met een vervolg op hun controversiële horrorfilm. Volgens een interview is regisseur Rhys Waterfield geïnspireerd geraakt door een andere horrorsensatie: Terrifier 2.

''Ik wil ervoor zorgen dat ik net zo groots en episch te werk ga als zij,'', vertelt Waterfield aan SFX. ''Ik wil proberen om het nóg verder te pushen.''

Winnie the Pooh in een horrorfilm?
Deze angstaanjagende versie van het geliefde kinderpersonage riep vooral de vraag op: kan dit zomaar? Het antwoord is dan ook: jazeker.

Het personage Winnie the Pooh is namelijk in 2022, 95 jaar na zijn eerste verschijning, publiek en openbaar eigendom geworden. Dit betekent dat iedereen het personage mag gebruiken in zijn of haar eigen werk. Met als gevolg de transformatie van lieve knuffelbeer naar gruwelijk horroricoon.

Disney
Wel moet men opletten dat hun versie van Pooh niet te veel lijkt op het Disney-personage. Disney bezit namelijk nog altijd de rechten van hun specifieke uitbeelding van het personage.

Als we de trailer mogen geloven, hoeft Waterfield zich daar geen zorgen over te maken. Winnie the Pooh: Blood and Honey is vanaf 15 februari te zien in de bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair