Zo kreeg Keanu Reeves dan toch zijn zin met 'Constantine 2'

Zo kreeg Keanu Reeves dan toch zijn zin met 'Constantine 2'

Soms helpt het om maar lang genoeg te zeuren.

Een van de meest interessante filmnieuwtjes van afgelopen september was de aankondiging dat Keanu Reeves en regisseur Francis Lawrence herenigd zullen worden voor een vervolg op de DC Comics-verfilming Constantine uit 2005 voor Warner Bros. Pictures. Maar hoe hebben ze dit voor elkaar gekregen?

Reeves zagen we in Constantine als de kettingrokende exorcist/demonoloog John Constantine, die afkomstig is uit de stripreeks Hellblazer.

In de film deed hij er alles aan om een vrouw (Rachel Weisz) te redden die verzeild is geraakt in een gevecht tussen hemel en hel.

Back to hell
Reeves is altijd zeer enthousiast geweest over de rol van Constantine, en die passie heeft geholpen om eindelijk een vervolg gemaakt te krijgen. Hij zei er het volgende over tijdens een interview met Total Film:

"Ik weet niet of het een onafgedane zaak was, maar het was zeker een rol waar ik van hield. En ik vond dat regisseur Francis Lawrence geweldig werk had afgeleverd. Ik vond de film top en het personage was tof om te spelen. Daarom heb ik Warner bijna elk jaar gevraagd of ze een vervolg wilden maken. Maar het antwoord was elke keer weer nee."

De volhardendheid van Reeves heeft uiteindelijk geholpen. Constantine 2 komt er namelijk aan, hoewel we niet precies weten wanneer.



NieuwsFilm

meest populair